WhatsApp kararını verdi... iPhone kullanıcılarına kötü haber

Güncelleme Tarihi:

WhatsApp kararını verdi... iPhone kullanıcılarına kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2021 10:02

WhatsApp bir süredir üzerinde çalıştığı 'Flash Call' isimli özellik için geri sayıma geçti. Ancak şirket iPhone kullanıcılarını bu konuda üzecek bir adım atmaya hazırlanıyor. Gelen son bilgilere göre, söz konusu özellik sadece Android uygulamasına entegre edilecek.

Haberin Devamı

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp iPhone kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir karara imza atmaya hazırlanıyor.

İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, bir süredir doğrulama işlemlerini daha güvenli hale getirecek 'Flash Call' isimli bir özelliği test eden WhatsApp söz konusu özelliği sadece Android platformuna entegre edecek.

Başka bir deyişle iOS uygulaması bu özellikten mahrum kalacak ve haliyle WhatsApp'ı iPhone üzerinden kullanan milyonlarca kişi bu özelliğe sahip olamayacak.

 

Peki 'Flash Call' ile neler değişecek? Yeni özellik ile hesap doğrulama işlemi otomatik bir çağrı ile yapılacak.

Kurulumu yaparken doğrulama işlemi için tek kullanımlık şifre veren WhatsApp son dönemde siber dolandırıcıların hedefi olmuştu.

Haberin Devamı

WhatsApp çalışanı olduğunu iddia eden siber dolandırıcılar ile paylaşılan doğrulama kodları, bazı kullanıcıların hesaplarının ele geçirilmesi ile sonlanmıştı.

WhatsApp'ın yeni özelliği ile bu işlem mesaj ile değil otomatik çağrı ile yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!