Whatsapp gif dosya biçimi desteklenmiyor

Güncelleme Tarihi:

Whatsapp gif dosya biçimi desteklenmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2018 10:30

Whatsapp dosya biçimi desteklenmiyor sorunu son günlerde kullanıcıların canını fazlasıyla sıkıyor. Ancak çözümsüz bir sorun değil elbette. İşte Whatsapp dosya biçimi desteklenmiyor sorunu ve çözümü...

Haberin Devamı

Medya dosyası indirme veya gönderme sorunları

Özet

Fotoğraf, video veya Sesli Mesaj göndermekte ve/veya indirmekte yaşanan genel sorunlar şunları içerir:

  • Telefonunuz internet bağlantısı sorunları yaşıyor olabilir.
  • Telefonunuzun tarih ve saat ayarları doğru olmayabilir.
  • SD kartınız ile ilgili bir sorun olabilir:
    • SD kartınızda yeterince boş alan olmayabilir.
    • SD kartınız salt-okunur moduna ayarlanmış olabilir.
    • SD kartınız bozulmuş olabilir.

Ayrıntılar

Telefonunuzun güçlü bir sinyalle internete bağlı olduğunu iki kez, hatta üç kez kontrol edin. Emin olmak için bir web sayfası açmayı deneyin. Telefonunuzun bağlı olduğundan eminseniz (farklı Wi-Fi noktalarına ve/veya 4G'ye bağlanmayı deneyin), lütfen okumaya devam edin.

Tarih ve saatin doğru ayarlanmış olduğundan emin olun. Tarih yanlışsa, medya indirmek için WhatsApp sunucularına bağlanmanız mümkün olmayacaktır. Tarihi doğru olarak nasıl ayarlayabileceğinizi buradanöğrenebilirsiniz.

Bazen WhatsApp dosyaları SD kartınıza kaydedilirken zorluk yaşanayabilir. Öyleyse, yardım için aşağıdaki hata giderme adımlarını izleyebilirsiniz:

Haberin Devamı
  1. SD kartınızda yeterli alan olduğundan emin olun. SD kartınız doluysa, WhatsApp hiçbir şey kaydedemez. Gereksiz dosyaları silerek daha fazla yer açın.
  2. SD kartınızın salt okunur olarak ayarlanmış olmadığından emin olun. SD kartınıza WhatsApp'a ait olmayan bir dosya kaydetmeyi deneyin. Dosya kaydedilirse, kart salt okunur değildir ve WhatsApp Messenger indirilen dosyaları kaydedebilmelidir. Hiçbir şey kaydedemiyorsanız, kartınızın salt okunur olarak ayarlanmıştır. Bu özelliği değiştirmeniz gerekir, lütfen talimatlar için telefonunuzun kullanım kılavuzuna başvurun.
  3. Yeterli boş alanınız varsa ve SD kartınıza dosya kaydedebilyorsanız ama yine de WhatsApp'tan dosya indiremiyorsanız, SD kartınızdan WhatsApp verilerini silmeniz gerekebilir: 
    ÖNEMLİ: Bu, TÜM WhatsApp sohbet geçmişi yedeklemelerini ve indirilen dosyaları silecektir.
    1. Bu, WhatsApp verilerini yedeklemeniz için iyi bir zaman olabilir. WhatsApp verilerinizi yedeklemek için, SD kartınızdaki "WhatsApp" dosyasını bilgisayarınıza kopyalayın.
    2. Telefonunuzdaki SD kartı dosyasını açın ve "WhatsApp" klasörünü silin. Bu, tüm WhatsApp medya dosyalarınızı siler. WhatsApp yine açılacaktır ve sohbetleriniz yine mevcut olacaktır ama medya dosyaları (fotoğraflar, videolar, ses) artık sohbetlerde bulunmaz.
    3. Telefonunuzu yeniden başlatın.
    4. WhatsApp şimdi indirilen dosyalarınızı kaydedebiliyor olmalıdır.
  4. Okumaya devam mı ediyorsunuz? SD kartın sadece okunur olup olmadığını kontrol ettiğiniz Adım 2'yi hatırlıyor musunuz? Hiçbir dosyayı kaydedemediyseniz, SD kartınız bozuk olabilir. Bu durumda, SD kartınızı yeniden biçimlendirmeniz gerekebilir. Bu, tüm SD kartını silme ve sıfırlama anlamına gelir: 
    ÖNEMLİ: Bu, SD kartınızdaki TÜM verileri silecektir.
    1. SD kartını biçimlendirdikten sonra verilerinizi geri almanız mümkün olmayacaktır.
    2. Mümkünse, SD kartınızdaki herşeyi yedekleyin. Bunu yapmanın bir yolu, SD kartını, SD kartı okuyucusu olan bir bilgisayara takıp dosyaları kopyalamaktır.
    3. Android telefonunuzdan Ayarlar > Depolama'ya gidin.
    4. Bu özellik varsa, SD kartının bağlantısını kes'i seçin.
    5. SD kartı biçimlendir veya SD kartı sil seçeneğine dokunun.
    6. Telefonunuzu yeniden başlatın.

Bu adımların hiçbiri size yardımcı olmadıysa, SD kartınızla ilgili bir sorun olabilir. Dosyaları saklayıp, gönderebilmek için yeni bir SD kart almanız gerekebilir.

BAKMADAN GEÇME!