Whatsapp ne zaman düzelecek? Bakan Yardımcısı'ndan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Whatsapp ne zaman düzelecek Bakan Yardımcısından açıklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2019 17:13

Akşam saatlerinde, popüler mesajlaşma ağı Whatsapp'ta meydana gelen sorun, kullanıcılar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yaşanan sorunla ilgili açıklama yaptı. Bakan yardımcısı sorunun dünya genelinde kesintiler yaşandığını belirtti. Peki, Whatsapp ne zaman düzelecek? İşte, Whatsaap'ta yaşanan sorunla ilgili merak edilenler.

Haberin Devamı

Whatsapp çöktü mü sorusu, yaşanan sorun sonrasında birçok kullanıcının araştırdığı konu oldu. Whatsapp'a Batı Avrupa'dan da erişimde sorun yaşandığı öğrenildi. Fotoğraf indirme problemi yaşayan binlerce kullanıcı, sosyal medya hesapları üzerinden konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.İşte, o konu hakkında bazı detaylar.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram, Whatsapp ve Facebook servislerinde dünya genelinde kesintiler yaşandığını belirterek, "Global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." ifadesini kullandı.

Sayan, Twitter hesabından, sosyal iletişim ağlarında yaşanan sorunlara ilişkin paylaşımda bulundu.

Popüler mesajlaşma ağı Whatsapp'ta dönem dönem yaşanan erişim sorunu gün içerisinde araştırılan konu oldu. Fotoğraf indirme başarısız sorunu ile karşılaşan Whatsapp kulanıcıları, konuyla ilgili internet üzerinden Whatsapp çöktü mü sorgusu ile araştırmalarına başladı.

Haberin Devamı

BATI AVRUPA'DA DA ERİŞİM SORUNU YAŞANIYOR

Dünya çapında erişim aksaklıklarını tespit eden "downdetector.com" internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Facebook, Instagram ve WhatsApp'a (TSİ) 17.00 sularından itibaren özellikle Batı Avrupa'dan erişimde sorun yaşanmaya başladı.

Siteye Instagram için 10 bin 761, Facebook için 6 bin 341 ve WhatsApp için bin 630 kesinti raporu ulaştı.

SORUN NE ZAMAN DÜZELECEK?

Aksaklığa neyin sebep olduğu ve sorunun ne kadar süreceği bilinmiyor.

ABD'li internet devi Facebook, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'ı 2012'de, mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı 2014'te bünyesine katmıştı.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI KONUYLA İLGİLİ PAYLAŞIM YAPTI

Sosyal medya kullanıcıları Whatsapp'ın çökme durumu ile ilgili paylaşımlarını gerçekleştirdi. İşte, o paylaşımlar;

@Gamizszz
Olum whatsApp senin bizimle sorunun ne ya

@tekelmavvisii
Yemin ederim bu whatsapp'ın benden bi farkı yok sürekli çöküyor.

@cemden
aylardır beklediğim fotoğraf sonunda geldi ve o sırada whatsapp çöktü hiç bi image indirilemiyor. bu bu bu nasıl bişey

@mertcangokgoz
Facebook, Instagram ve Whatsapp üçlemesinde her zamanki gibi CDN problemi başladı panik etmeyin...

Haberin Devamı

@viskicicek
whatsapp da medya gönderiliyor fakat indirilemiyor.

@mrbulduk
Whatsapp ve Instagram da fotoğraf alıp göndermekle sorun yaşayanlar ??

@_OceanWind
Instagram ve Whatsapp yine çöktü. Gönderi paylaşılamıyor ve video/ses kaydı gönderilemiyor.

@mervedemir9292
Cümleten çöktük yine insta wp twt 🤘🏼🤘🏼🤘🏼 #instagram #Twitter #WhatsApp

@cakdinn
An itibariyle WhatsApp ve Instagram üzerinden fotoğraf gönderme hizmeti çökmüştür. Yaşasın Twitter!

CDN NEDİR?

Content delivery network (CDN) (Türkçe: İçerik dağıtım ağı), internet üzerindeki birçok veri merkezinde bulunan dağınık ve geniş bir sunucu sistemidir.

CDN'nin amacı kesintisiz bir şekilde yüksek performans ile son kullanıcılara içerik sunmaktır. İçerik dağıtım ağları (CDN) günümüzde web içeriklerinin (metin, grafik ve komut), indirilebilir içeriklerin (medya dosyaları, yazılım, belgeler), uygulamaların (e-ticaret, portallar), canlı video yayınlarının (live streaming media), talep üzerine sunulan videoların (on-demand streaming media) ve sosyal ağların da dâhil olduğu internet içeriğinin büyük bir kısmını sunmaktadır.

Haberin Devamı

Medya şirketleri ve e-ticaret firmaları gibi içerik sağlayıcılar içeriklerini izleyici kitlelerine ulaştırması için CDN operatörlerinden profesyonel hizmet satın alırlar. CDN’ler ise internet servis sağlayıcıları (ISS), taşıyıcılar ile sunucularını barındıran veri merkezlerinden hizmet satın alırlar. Daha iyi performans ve daha kesintisiz erişimin yanı sıra, CDN’ler içerik sağlayıcının kendi altyapısı üzerindeki yükü aldığı ve doğrudan kendisi sunduğu için içerik sağlayıcının maliyetten tasarruf etmesini de sağlayabilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!