WannaCry sadece bir başlangıç mı? Saldırıların devamı olacak mı?

Güncelleme Tarihi:

WannaCry sadece bir başlangıç mı Saldırıların devamı olacak mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 07:30

Hacker grubu Shadow Brokers'un açıklaması, önümüzdeki aylarda yeni WannaCry'lar görebileceğimizi söylüyor!

Haberin Devamı

WannaCry fidye yazılımının neden olduğu felaket, zararlıların hüküm sürdüğü bir devrin başlangıcı mı? Daha önce NSA araçlarını ve açıklarını sızdıran Shadow Brokers adlı hacker grubu, WannaCry'ın da arkasındaki isim ise, gerçekten böyle bir devrin başında olabiliriz.

Reuters'ın haberine göre Shadow Brokers, internette yaptığı bir açıklamada önümüzdeki aydan itibaren yepyeni açıkların detaylarını paylaşacak ve bu paylaşımına Windows 10 sistemlerine, web tarayıcılarına, router'lara ve telefonlara girmeyi sağlayan araçları da dahil edecek. Hacker grubu, bu işi "aylık veri dökümü" şeklinde yapacak ve bu sırlara ulaşmak isteyen suçlulara sırları satacak. Suçlular ise güvenlik açıklarını kullanan zararlılar geliştirerek (muhtemelen yeni fidye araçları), kendi paralarını kazanacaklar.

Haberin Devamı

Shadow Brokers, Swift banka ağından veri çaldığını ve Çin, İran, Kuzey Kore ve Rusya'ya ait nükleer silah programlarını elinde bulundurduğunu, bunları ücret karşılığında satacağını söylüyor. Tüm bunlar doğruysa, endişelenmemiz için yeterli sebep var.

Bu süreç, "hizmet olarak zararlı" olgusunun kabaca vücut bulmuş hali olarak değerlendirilebilir. Aylık dökümlerin ilk olarak Haziran'da yayınlanması bekleniyor, yani ilk veriler Haziran'da satılacak ve bunun sonucunda WannaCry çapındaki (veya daha fena) olaylar, kısa süre içinde gerçekleşebilecek.

Bu tehditten memnun olmayan birçok taraf var ve Microsoft, bunlardan sadece bir tanesi. Yazılım devi, bu tür sızıntılara cevap vermeye hazırlandığını söylemişti ancak detay vermemişti. Firma, açıkları gizlice depolayan NSA'i de suçlamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZ İÇİN BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM 39 DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!