VMware Türkiye Ülke Müdürü Murat Mediceler Hürriyet'e konuştu

Güncelleme Tarihi:

VMware Türkiye Ülke Müdürü Murat Mediceler Hürriyete konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 14:10

Dünyanın bir numaralı sanallaştırma şirketi olan ve aynı zamanda Bulut bilişim sektörünün öncü isimlerinden VMware, bu yıl Barselona'da gerçekleştirdiği VMworld 2016 Europe etkinliğinde dünya genelinde gazetecileri ağırladı. VMware Türkiye Ülke Müdürü Murat Mediceler, Bulut teknolojisinin geldiği son noktaya değindi; etkinlik boyunca altı çizilen şirketlerin dijital dönüşümüyle ilgili Hürriyet'e önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

VMware, son Bulut çözümlerini masaya yatırdığı VMware 2016 Europe etkinliğinde şirketlerin dijital dönüşümünü masaya yatırırken, diğer yandan sektörün geleceği de tartışıldı. Hürriyet'e açıklamalarda bulunan VMware Türkiye Ülke Müdürü Murat Mediceler, şirketlerin artık kurumlardan öte bireysel kullanıcılara öncelik verdiğine değinirken, bu durumu şu sözlerle açıklık getirdi: "Her kurumun asıl hedeflediği yer kendi son kullanıcısı. Son dönemde akıllı telefonlarla birlikte uygulamalar ön plana çıktı. Bu da müşteri davranışlarını şekillendirmeye başladı. Uygulamaların kullanılma şekli tüketim alışkanlığını etkiliyor, müşteri davranışı üzerinde analiz yapılabiliyor. VMware olarak biz de bireysel kullanıcılara öncelik veriyoruz."

VMware 2016 Europe etkinliğinde yoğun olarak tartışılan dijital dönüşüm kavramının önemine değinen Mediceler şu sözleri kaydetti:

Haberin Devamı

"Dijital Dönüşüm’den kasıt iş süreçlerinin daha çok dijital ortama taşınması. Bir siparişle ilgili süreç olabilir, satış olabilir. Firmaların yaptıkları işi dönüştürmesi gerekiyor. Örneğin bir ayakkabı mağazasında eskiden müşteri aradığı ayakkabıyı reyondaki görevliye sorduğunda görevlinin depoya kadar gidip stok durumunu kontrol etmesi gerekiyordu. Dijitalleşme ile birlikte şimdi ise bilgisayar üzerinden stok durumu anında görülebiliyor. Yani dijitalleştirme şirketleri atıl olmaktan kurtardığı gibi, çok daha hızlı çözüm getirmesini ve maliyetleri düşürmesini sağlıyor."

VMware Türkiye Ülke Müdürü Murat Mediceler Hürriyete konuştu
Dijital dönüşümün öncü sektörlerinden birinin finans sektörü olduğuna dikkat çeken Mediceler, konuşmasına şöyle devam etti: "Finans sektörünün yüzde 86’sı dijital dönüşüm stratejisini kurmuş durumda. İkinci sektör ise perakende sektörü. Yüzde 64 oranında dijital dönüşüm stratejisini uygulama koymuş durumdalar."

Nesnelerin İnterneti sayesinde 2021 yılı itibarıyla 18 milyar cihazın birbirine bağlanacağına vurgu yapan Mediceler'e göre bu durum dijital dönüşüm için itici bir güç olacak. 

Haberin Devamı

Dijital dönüşüme ayak uyduramayan firmaların ayakta kalmasının bugünün koşullarında hayli zor olduğunun altını çizen Mediceler; "Dijital dönüşüm rekabette firmaları birkaç adım öne geçmesini sağlıyor. 10-20 yıl öncesinin bazı büyük firmaları şu an piyasada yok; sebebi de yeniliğe ayak uyduramamak aslında" sözlerini kaydetti.

Bulut teknolojisinin güvenlik tarafına da değinmeyi ihmal etmeyen Mediceler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bulut, yüzde yüz güvenli değil elbette; ancak şunu da belirtmek lazım: Bulut yatırımları bugün çok daha büyük; yatırım da ağırlıklı olarak bu alana doğru kayıyor. Daha büyük şirketlerin de bu teknolojiyle ilgilenmesi, bu alana duyulacak güveni de artırıyor. VMware de bu konuda yoğun çalışıyor. Bugüne kadar genel kanı veri merkezlerinin kapısını korumaktı. Duvara sızıldığında her yere girilebiliyordu. Ağ Sanallaştırma sayesinde her bir sanal makinenin önüne duvar örmeye başladık. Bu sadece bir örnek elbette."

ÖZEL BULUT - GENEL BULUT FARKI

Son kullanıcının son günlerde sıkça duyduğu; ancak aralarındaki farkı tam olarak bilmediği Özel - Genel Bulut teknolojisi arasındaki farkı Mediceler şöyle anlattı: "Özel Bulut denilen şey aslında firmaların kendi bünyesinde tuttukları bulut teknolojisi oluyor. Kendi veri merkezleri üzerinden Bulut alt yapısı kuruyorlar. Ve yine bu Bulut’u kendi müşterilerine, kullanıcılarına sunuyorlar. Public yani halka açık Bulut denilen kavram ise VmWare gibi, Microsoft gibi Google gibi dünya çapında şirketlerin geliştirdiği ve herkesin kullanabileceği Bulut çözümü anlamına geliyor."

Haberin Devamı

VMWARE AIRWATCH UYGULAMASI SİSTEME GİRİŞİ GÜVENLİ HALE GETİRİYOR

Sözlerinin başında bireysel kullanıcılara VMware olarak öncelik verdiklerini belirten Mediceler, şirketin Airwatch çözümüne de değindi: 

"Her şey gelip son kullanıcıya dayanıyor. Vmware Airwatch çözümleriyle mobil cihaz yönetim yazılımı. Kurumsal uygulamalar kişisel uygulamalar, bir kısmı bulutta bir kısmı şirketin özel bulutunda. Buna güvenilir bir şekilde erişilebilmesini sağlıyor bu yazılım. Kurumlar üzerinden bireylere sunuyoruz."

BAKMADAN GEÇME!