Veri güvenliğiyle ilgili önemli açıklama

Güncelleme Tarihi:

Veri güvenliğiyle ilgili önemli açıklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2022 15:09

Xiaomi, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve bugün tamamlanan Güvenlik ve Gizlilik Farkındalık Ayı sırasında müşteri verilerini korumayı yeniden taahhüt etti. Şirket, Pekin'de bulunan kendine ait Teknoloji Parkı ve Singapur'daki Teknoloji Operasyon Merkezi'nde çalışanlarına yönelik çeşitli eğitimler ve seminerler düzenledi.

Haberin Devamı

Şirket, art arda üç yıldır mühendisler ve diğer çalışanlar için özel eğitimler düzenliyor ve BT güvenlik uzmanları ve halkla veri güvenliği ve kullanıcı gizliliğinin korunmasının önemiyle ilgili çeşitli tartışmalar yürütüyor. Şirket ayrıca, veri güvenliği faaliyetlerini detaylandıran yıllık şeffaflık raporunun yanı sıra güvenlik ve gizlilikle ilgili güncellenmiş teknik dokümanlar da yayınladı.  

Bir ay boyunca süren etkinlikler, kullanıcı güvenliği ve gizliliğin korunmasıyla ilgili uygulamaları güçlendirmeyi, şeffaflık ve hesap verilebilirlik yoluyla şirketin ürünlerine olan güveni artırmayı amaçlıyor. 

Şirket, veri güvenliğini ve kullanıcı gizliliğini korumak amacıyla kapsamlı bir yönetim yapısı oluşturdu. Bu yapı, siber güvenlik uzmanları, akıllı telefon işletim sistemi mühendisleri, avukatlar ve yasal uyumluluk uzmanları arasındaki iş birliklerini içeriyor. Bu yapı, üst düzey yöneticilerden oluşan Güvenlik ve Gizlilik Komitesi tarafından denetleniyor. 

Haberin Devamı

Veri güvenliği ve kullanıcı gizliliğinin korunmasını şirketin uzun vadeli, sürdürülebilir gelişimi için büyük önem taşıdığını ifade eden kurumun Başkan Yardımcısı ve Güvenlik ve Gizlilik Komitesi Bakanı Cui Baoqiu, "Kullanıcılarımızın veri güvenliğini ve gizliliğini korumak Xiaomi olarak en büyük önceliğimiz. Müşterilerimiz bu konuyu diğerlerinden çok daha fazla önemsiyor. Xiaomi, güvenli ve güvenilir Android tabanlı akıllı telefonlar ve IoT ürünleri sunmayı taahhüt ediyor" dedi. 

Nanyang Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Bölümünden Prof. Liu Yang, "Güvenlik sorununun teknoloji alanında birçok konuda odak noktası haline gelmesi nedeniyle, sektör paydaşları başta açık kaynak olmak üzere donanım, yazılım ve güvenlik açıklarının yönetimine daha fazla önem veriyor. Bu sorunu çözmek için büyük çaba gösteren Xiaomi, kullanıcıları teknoloji uzmanlığıyla koruyor ve sürekli verilerin daha iyi korunmasına olanak tanıyacak yeni yöntemler keşfediyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!