Ve Firefox efsanesi yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Ve Firefox efsanesi yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2011 10:13

Tarayıcı savaşlarında deprem: Firefox artık en çok kullanılan ikinci tarayıcı değil.

Haberin Devamı

Google'ın süper hızlı web tarayıcısı Chrome, İngiltere'de en çok kullanılan ikinci tarayıcı haline geldi. Üç sene önce yayınlanan Chrome, web istatistikleri firması Statcounter'a göre Mozilla Firefox'u geçerek yüzde 22 ile İngiltere'de en sık kullanılan ikinci tarayıcı oldu.

Internet Explorer ise ülkede düşüşte olmasına rağmen, yüzde 45 ile birinciliği elinde bulunduruyor. Google'ın tarayıcı pazarındaki payını yükseltmesi, ülkede yapılan reklamlara bağlanıyor. Zira Chrome, İngiliz televizyonunda reklamı yapılan ilk Google ürünü.

Chrome'dan sorumlu Google mühendisi Lars Bak, hedeflerinin hiçbir zaman dev bir kullanıcı kitlesinin ilgisini çekmek olmadığını, ancak hareketsiz tarayıcı pazarına bir enerji getirmek istediklerini söylüyor: "Hız bunun temel bir parçası, ancak minimal bir tasarım ve güvenliğin ele alınışı da önemli. Bir kullanıcı olarak bir web sayfasını açtığınızda hızlı yükleniyorsa, başka bir tarayıcıya dönmeniz zordur."

Mountain View yerine dönüştürülmüş bir çiftlik evinden çalışan Google mühendisi, Chrome'un çok daha hızlı olabileceğini, şu anki hızla hiçbir zaman yetinilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Chrome, Statcounter'a göre dünya çapında yüzde 20.65 ile üçüncü en çok kullanılan tarayıcı.

BİLGİSAYARINIZ İÇİN YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLKÜ 100 DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!