Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatası nedir ve çözümü nasıldır?

Güncelleme Tarihi:

Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatası nedir ve çözümü nasıldır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 05:57

Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor hatası Windows bilgisayarlarda internete bağlanırken zaman zaman sıkça görülen hatalardan birisidir. Bu hatanın oluşması kullancıları korkutsa da, aslında çözümü son derece kolaydır. Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor hatası nedir ve Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor hatasının çözümü nasıldır? Sizler için Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor hatası hakkında merak edilenleri derledik.

Haberin Devamı

Windows 7, Windows 10 gibi sistemlerde internete bağlanılmasına izin vermeyen Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor hatası bilgisayar kullanıcılarını zorlayan ve sınayan bir hatadır.

 Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor Hatası Nedir?

 Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor hatasının temelinde bir ağ problemi bulunur. Bilgisayarın IP adresinin diğer ağları bulamaması internete bağlanılmasına engel olur. Bilgisayarlarda Default Gateway denilen bir ağ geçidi bulunur. Bu ağ geçidi bilgisayarın internete bağlanmak için kullandığı ilk ve son IP adreslerinin tümünü içerir. Ağ geçidini oluşturan IP adreslerinin bağlanacak bir ağ bulamaması da Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor hatasının oluşmasına sebep olur. Bu hatanın çözümü için belirli başlı birkaç yöntem bulunur.

Haberin Devamı

 Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor Hatası Nasıl Çözülür?

 Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor hatası, bilgisayarların internet erişimini engelleyen bir ağ problemidir. Bilgisayarın bağlanacak bir ağ bulamaması internet bağlantısı kuramamasına neden olur. Bilgisayarlarda karşılaşılan bu hatanın çözüm işlemi ise birkaç adımda tamamlanabilmektedir.

 Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor hatasının çözümü için:

Öncelikle modeminizi kapatıp tekrar açın.

Bilgisayarınızda kullandığınız bir antivirüs programı varsa onu devre dışı bırakın.

Wi-Fi ağınızın sıfırlama işlemini gerçekleştirin.

Mevcut ağ sürücülerinizi eğer güncel değillerse güncel hale getirin. Bu işlemi gerçekleştirmek için sırasıyla Aygıt Yöneticisi'ni ve Ağ Bağdaştırıcıları'nı açın. Wireless ağ sürücünüzün üzerine gelerek sağ tıklayın ve sürücüyü güncel hale getirin. Yüklenmesi gereken herhangi br güncelleme bulunuyorsa Güncel Sürücü Yazılımını Otomatik Olarak Ara seçeneği bu güncellemeyi otomatik olarak bulmanıza yarayacaktır.

Güncellenen ağ sürücülerine rağmen hata hala devam ediyorsa ağ sürücülerinizi kaldırın. Önceki adımda kullanılan Ağ Bağdaştırıcıları menüsü üzerinden wireless ağ sürücünüzün üzerine gelerek sağ tıklayın ve Cihazı Kaldır seçeneğini seçin. Bu işleme onay verdikten sonra bilgisayarınızı tekrar başlatın.

Haberin Devamı

Hatanın çözümünün bir diğer yolu ise ağ sürücülerinizi değiştirmekten geçebilir. Bu durumda Ağ Bağdaştırıcları menüsü üzerinden wireless sürücünüze sağ tıklayın. Karşınıza çıkan menüden Sürücüyü Güncelleştir seçeneğini seçin. Daha sonra Sürücü Tanımı İçin Bilgisayarı Tanı seçeneğini aktif hale getirin. Karşınıza çıkan listeden bilgisayarınıza uygun bir sürücü seçip işleme onay vererek bilgisayarınızı tekrar başlatın.

Windows bilgisayarlarda bulunan otomatik oturum açma özelliğini kapatın.

Kablosuz yönlendiricinizin frekans ayarını değiştirin.

BAKMADAN GEÇME!