Üç boyutlu bir masaüstü!

Güncelleme Tarihi:

Üç boyutlu bir masaüstü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2009 09:10

Ücretsiz BumpTop ile masaüstünüzü gerçek anlamda üçüncü boyuta taşıyın.

Haberin Devamı

Apple'ın "Lisa" kullanıcı arabiriminden bu yana bilgisayar masaüstlerinin kullanımı temelli olarak değişmedi: Bir arka planın önünde tek veya çift tıklama ile bir programı veya dosyayı çalıştıran ikonlar. Zaman içinde iyice oturmuş olan bu sistemde yeni BumpTop kullanıcı arabirimi köklü değişiklikler yapabilir.

BumpTop masaüstü sadece üç boyutlu yapı ile ikonlar için yeni yerler oluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda ikonlar kendilerine has ufak ön izleme resimleri ve tamamen yeni fonksiyonlar kazanıyor. Mesela birden çok ikonu yığın haline getirip birleştirebiliyor ve böylece masaüstünde daha fazla yer açabiliyorsunuz. Yığın daha sonradan tek bir fare tıklaması ile sayfa sayfa açılabiliyor.

Fizik motoru ve sosyal masaüstü
Yeni ikonları masaüstüne istediğiniz gibi yerleştirmenin yanında istediğiniz alana fırlatabiliyorsunuz. Bu durum özellikle dokunmatik ekranlarda çok zevkli oluyor, zira ikonlar birbirine çarptığında fiziksel anlamda doğru biçimde tökezliyor veya kayıyorlar.

Haberin Devamı

BumpTop'un diğer özellikleri arasında masaüstüne yapıştırabileceğiniz not yazıları, Facebook, Flickr veya Twitter'a tek bir tık ile resim yükleme, ikonları önemine göre dinamik olarak küçültme veya büyültme, tema desteği ve daha birçok şey var.

BumpTop işletim sistemi kabuğuyla bütünleşmeyen bir program olduğu için masaüstü, mevcut sisteme müdahale etmiyor ve istenildiği zaman tehlikesizce sonlandırılabiliyor veya kaldırılabiliyor. Programın tüm özelliklerini iş başında gösteren klibi video köşemize girip seyretmenizi tavsiye ediyoruz.

Yazılımı indirmek için tıklayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİRBİRİNDEN GÜZEL 192 ADET DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!