Twitter'da mavi tik nasıl alınır? Yeni dönem başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Twitterda mavi tik nasıl alınır Yeni dönem başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2020 12:21

Twitter, onaylı hesap yani mavi tik alımı için yeni bir süreç başlatıyor. Şirket, özel bir başvuru sistemini kullanıcılarına sunacak.

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından Twitter, uzun bir süredir onaylı hesap başvurusu almıyor. Kötüye kullanıldığı gerekçesiyle iki yılı aşkın bir süredir başvuruları durduran şirket, şimdi de bu süreci yeniden başlatmayı planlıyor.

2021 yılının başlarında aktif hale gelmesi beklenen özellik, kullanıcıların onaylı hesap için kolayca başvurabilmelerini sağlayacak.

Peki kimler başvuruda bulunabilecek?

Twitter’dan özellik için yapılan açıklamada doğrulama için uygun olacak hesaplar arasında resmi devlet hesapları, şirketler, markalar, sivil toplum kuruluşları, medya hesapları, gazeteciler, eğlence, spor, aktivistler, organizatörler ve diğer “influencer” kişiler bulunacak.

Twitter'ın başvuru sürecini yeniden açmasının sebebi ise parodi veya sahte hesaplardan dolayı ilgili kişi ya da kurumların zor durumda kalmasını önlemek.

Haberin Devamı

Şirket, geçtiğimiz günlerde de Fleet özelliğini aktif hale getirmiş ve hikaye paylaşımı ile 24 saatin sonunda kaybolan paylaşımların yapılabilmesini mümkün hale getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!