Twitter sohbet odası nedir ve nasıl açılır? Twitter sohbet odası ile para kazanma

Güncelleme Tarihi:

Twitter sohbet odası nedir ve nasıl açılır Twitter sohbet odası ile para kazanma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 21:43

Son yıllarda sosyal medya platformlarına olan talep gün geçtikçe artmaktadır. Bunlardan birisi olan Twitter kullanıcılara farklı pek çok özellik sunmaktadır. Bunlardan birisi de sohbet odalarıdır. Twitter üyeleri sohbet odalarının nasıl açılacağını sıklıkla araştırmaktadır. Peki Twitter sohbet odası nedir ve nasıl açılır? Twitter sohbet odası ile para kazanma hakkında merak edilenleri sizlere detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Twitter içerisinde kullanıcılar için sohbet odaları bulunmaktadır. Bu sayede kullanıcılar sohbet odaları ile sesli sohbet yapma imkanını yakalamaktadır. Twitter üyeleri birkaç adım ile sohbet odalarını açabilmektedir.

Twitter Sohbet Odası Nedir?

Twitter sosyal medya mecraları arasında en çok tercih edilen platformlardan birisidir. Gündem hakkında bilgi almanın yanı sıra farklı paylaşımlarla da kullanıcılar pek çok konuda bilgi alabilmekte ve arkadaşları ile etkileşimde bulunabilmektedir. Twitter içerisinde bulunan özelliklerden birisi de sohbet odalarıdır.

Sohbet odaları Twitter içerisinde canlı olarak sesli sohbet yapılan bir uygulama olarak bilinmektedir. Burada herhangi bir sorun yaşanmaması için bu yenilik @TwitterSpaces üzerinden ve geri bildirimler doğrultusunda herkese açık bir şekilde test edilmekte ve hayata geçirilmektedir. Günümüzde Twitter üzerinden sohbet odalarına katılmak ve bu odalarda canlı olarak sohbet edebilmek mümkündür.

Haberin Devamı

Twitter Sohbet Odası Nasıl Açılır?

IOS ve Android telefonlarda Twitter kullanan herkes sohbet odasına katılabilmekte ve konuşmacı olabilmektedir. Web üzerinden sohbet odası başlatılamamaktadır. Fakat katlım sağlayarak dinleyici olabilmek mümkündür. Akıllı telefonlarda kullanılan Twitter uygulaması ile sohbet odaları başlatmak ise oldukça kolaydır.

Sohbet odaları iki farklı şekilde açılmaktadır. Bunlardan birincisi tweet atma simgesine basılı tutarak karşılaşılan üç sekmeden sohbet odası simgesine tıklamaktır. Daha sonra kullanıcılar sohbet odasına bir isim vermeli ve bir konu seçmelidir. Şimdi Başlat butonuna basılmasının ardından sohbet odaları açılmış olacaktır.

Sohbet odalarının açılmasının ardından kişilerin odaya girmesi beklenmektedir. Bu odalar herkese açık olmaktadır. Bu sebeple takip etmeyen kişiler de dahil olmak üzere odalara herkes katılabilmektedir. Bunlarla birlikte dinleyiciler DM göndererek, tweetleyerek yada başka bir yerde bağlantı paylaşarak doğrudan sohbet odasına davet etmek mümkündür.

Twitter Sohbet Odaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Haberin Devamı

Twitter sohbet odaları hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Bu nedenle bu konu hakkında bilinmesi gereken bazı bilgiler bulunmaktadır. Twitter sohbet odaları hakkında bilinmesi gerekenler şunlardır:

- Sohbet odaları herkese açık olmaktadır.

 - Sohbet odalarında en fazla 13 konuşmacı olabilmektedir.

 - Sohbet planlamak için daha sonrası için planla öğesine dokunmak gerekmektedir. Buradan tarih ve saat seçilmelidir.

 - Sohbet odası başlatıldıktan sonra yönetici kişiler simgesine dokunarak konuşmacı veya yardımcı ekleyebilmektedir. Bununla birlikte sohbet odasındaki herhangi birinin profil resmine onu yardımcı veya konuşmacı olmaları için talep gönderebilmektedir.

Haberin Devamı

 - Sohbet odası oluşturan yönetici mikrofonu kapalı olarak katılmaktadır.

 - Konuşmacıların mikrofon erişimine izin vermek için mikrofon erişimine izin ver ayarı açılması gerekir.

 - Dinleyiciler altyazıları görüntüle seçeneği ile altyazı seçeneğini açabilmektedir.

Twitter Sohbet Odası İle Para Kazanma

Son zamanlarda toplumumuzda sosyal medya platformlarında para kazanma oldukça popüler olmuştur. Bunlardan birisi de Twitter olmaktadır. Twitter üzerinden sohbet odaları ile para kazanma imkanı bulunmaktadır. Biletli sohbet odaları içerik oluşturan kullanıcıların sohbet odalarında sağladığı deneyim ve sohbet için hedef kitlelerin bilet satın alarak desteklerini göstermelerine olanak tanımaktadır. İçerik oluşturan kişilerin yönettikleri sohbet odalarından da gelir elde edilmektedir.

Haberin Devamı

Twitter uygulamasına sohbet odaları ile içerik oluşturan kişiler para kazanabilmektedir. Bu kişiler en sadık hayranları ile sohbetler, tanışma toplantıları ve atölyeler düzenlemek için biletli sohbet odaları kullanmaktadır. İçerik oluşturucular da artık sohbet odalarını yöneterek para kazanmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!