Twitter arka plan resmi nasıl koyulur ve değiştirilir? Arka plan resminin boyutu ve özellikleri nasıl olmalıdır

Güncelleme Tarihi:

Twitter arka plan resmi nasıl koyulur ve değiştirilir Arka plan resminin boyutu ve özellikleri nasıl olmalıdır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 20:10

Dünyanın en popüler ve en dikkat çeken mikroblog sitesi olan Twitter her geçen gün kullanıcılarına daha fazla özelleştirebilecekleri bir alan sunuyor. Twitter'ı etkili kullanmanın ve özelleştirmenin kilit noktasında doğru boyutları ve fotoğrafları kullanmak yatıyor. Twitter arka plan resmi nasıl koyulur ve değiştirilir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Dünyanın en popüler olasıysak medya siteleri arasında yer alan Twitter, her geçen gün yeni temalar ve tasarımlar ile karşımıza çıkıyor. İlk defa mikroblog misyonunu ön planda tutarak özelleştirmeye çok fazla yer vermese de artık Twitter'ı kullanıcılar istedikleri gibi kendi zevklerine göre özelleştirebiliyor.

Twitter Arka Plan Resmi Nasıl Koyulur ve Değiştirilir?

Twitter, ülkemizde ve tüm dünyada en aktif şekilde kullanılan sosyal medya hesapları arasında yer alıyor. Twitter'da profil fotoğrafı eklerken fotoğrafınızın kare boyutlandırmaya uygun olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor çünkü Twitter eklediğiniz fotoğrafı kare şeklinde kesmenizi sağlıyor. Bu fotoğrafın boyutu da normalde 400 x 400 pixel şeklinde olması gerekiyor. Ama profil ekranında bu resim, 200 x 200 boyutlarında görünüyor. Fotoğrafa tıklandığı zaman ek pencere açılarak 400 x 400 boyutlusu da ekrana geliyor. Profil fotoğrafı konusunda ise, yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf koymamıza Twitter çok müsade etmiyor. Ancak en fazla 100 KB boyutunda GIF ve JPEG ya da PNG formatında görsellerin konulmasına izin veriyor.

Haberin Devamı

Twitter'da çok uzun bir zamandan beri zaten özelleştirilebilen bir katman olan arkaplan profil sayfaları hariç olmak üzere diğer tüm pencereler de etkindir. Bütün materyallerin de en gerisinde bulunuyor. Arkaplana özelleştirme konusunda yapbozun tamamlayıcı ve son parçasıdır. Arkaplan resminin boyutu ise, 1280 x 1024 pixel olarak bilinir. Yüklemek istediğiniz görseller bu boyuttan daha küçük olduğu Twitter arkaplana bu görseli iki tane yan yana olacak bir şekilde şekilde konumlandırıyor. Çok büyük olduğu zaman da görselin sadece 1280 x 1024’lük paydasına denk gelen kısım da arkaplanda görüntüleniyor. Geriye kalan kısımlar ise, uçup gidiyor. Yüklemek istediğiniz fotoğrafların boyutlandırmasını da şansa bırakmamak için uygulamalar sayesinde fotoğrafı kendiniz boyutlandırabilir ve güzelleştirebilirsiniz.

Arka Plan Resminin Boyutu ve Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Twitter profillerinde en üstte, arka planda yer alan ve profil resmini de kısmen içine alan bölüme header photo, yani diğer adı ile başlık fotoğrafı adı veriliyor. Bu alanın tam boyutu ise, 1500 x 500 pixeldir. Yükseklik olarak, 500 pixel ve genişlik ise, 1500 pixel olmalıdır. Eğer başlık fotoğrafı yapmak istediğiniz imajı tam olarak bu boyutlarda veya daha büyük ha da küçük boyutlarda ama tam olarak bu oranda ayarlarsanız, sünme yaşamadan Twitter başlığınıza tam oturur. Başlık fotoğrafı ise, en fazla 10 MB boyutunda ve sadece JPEG, GIF ya da PNG formatlarındaki çeşitli imajlara izin veriyor.

Haberin Devamı

Twitter'da gönderi içinde paylaşılan ve kullanıcıların ana sayfalarında çıkan çeşitli fotoğraflara akıştaki fotoğraflar adı veriliyor. Bu fotoğrafların boyutu da aslında pek çok defa değişkenlik gösteriyor. Fotoğrafların akış halindeki boyutu ortalama olarak 440 x 220 pixel olarak bilinir. Eğer fotoğrafa bir defa tıklarsanız fotoğraf akış içindeyken uzuyor ve ortalama olarak da 506 x 253 pixel boyutuna kadar erişiyor. Aslında akış içinde bulunan boyutta fotoğraf yarım olarak görünüyor. 506 x 235 pixel olduğu zaman fotoğraf açılıp tam olarak görüntülenebiliyor. Ama daha fazla detay görmek isteyenler fotoğrafa bir defa daha tıklanıldığı zaman Twitter ek pencere açarak tam boyutlarda fotoğrafı gösteriyor. Bu boyut ise en fazla 1024 x 512 pixel oluyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!