Türkiye'de bir ilk! Hürriyet Hackathon başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede bir ilk Hürriyet Hackathon başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2015 12:51

Türkiye’nin ilk Mobil İçerik Hackathon'u Hürriyet Hackathon'a sadece sayılı günler kaldı. 42 saat sürecek hackathon ile birlikte hayal gücünün sınırlarını zorlayarak, her türlü medya içeriğini ve mobil teknolojileri kullanarak sınırlara takılmadan başarıyı kodlamak sizin elinizde...

Haberin Devamı

ÖNCELİKLE HACKATHON NEDİR

Hackathon ortak bir konuya ilgi duyan kişilerin bir araya gelip sınırlı bir zaman içinde, kendilerine verilen konuyla ilgili ortaya yeni bir ürün çıkarmaya çalıştıkları etkinliktir. Hackathon’lar geliştiriciler için tüm dünyada bir parti, bir yarış ve bir paylaşım merkezidir. Yeni “hackerlarla” tanışıp, “hacker” kültürünü öğrenmek ve tüm insalığa faydalı olacak şeyler üretmek hackathon’ların temel amacıdır.

HÜRRİYET HACKATHON HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

- Hürriyet Mobil Hackathon’a (http://www.hurriyethackathon.com/) kişi tek başına katılabileceği gibi iki ya da üç kişilik bir ekiple de katılabiliyor. Ekip yoksa 10 Nisan’daki Kickoff partisinde yeni hackerlar ile tanışıp takım kurabilmek de mümkün.

- 42 saat sürecek olan Hackathon, 10 Nisan 2015 Cuma akşamı saat 19:00’da başlayıp, 12 Nisan 2015 Pazar günü saat 13:00’te sona erecek.

Haberin Devamı

- Bu süre sonunda uygulamanın geliştirmiş, sunuma hazır hale getirilmiş ve jüri sunumunun hazırlanmış olması gerekiyor. Sunumların ardından değerlendirme ve ödül töreni yapılacak.

Türkiyede bir ilk Hürriyet Hackathon başlıyor

- Hackathon boyunca alanlarında uzman mentorlar soruları cevaplamak için etkinlik alanında olacak. Akıllara takılan her şeyi mentorlara danışabilirsiniz.

- Jüri uygulamaları fikrin orijinalliği, yazılım kalitesi, fonksiyonelliği, bütünselliği ve sağladığı fayda gibi kriterlere göre değerlendirecek.

- Hackathon sonunda her ekip 5 dakikayı geçmeyen sunumlarla uygulamalarını bütün ekiplere tanıtacak ve işler canlı oylamaya sunulacak.

- Katılımcıların ve jürinin oylarıyla belirlenecek ilk 6 ekip finale çıkacak ve ikinci aşamada jüri değerlendirmesi sonucunda kazanan ekipler belirlenecek.

Türkiyede bir ilk Hürriyet Hackathon başlıyor

- Geliştireceğiniz uygulamanın 42 saat içerisinde sıfırdan geliştirilmiş olması gerekiyor. Daha önceden hazırlanmış ya da belli bir noktaya kadar gelmiş ama finalize edilmemiş bir uygulama ile Hackathon’a katılman mümkün olmayacak. Fakat hackathon başlamadan önce uygulama fikri bulman, gerekli bilgileri toplaman ve uygulamanın nasıl kodlanacağını araştırıp öğrenmen konusunda bir engel yok.

Haberin Devamı

- Uygulama içinde kullanılacak görsel, işitsel ve benzeri multi-medya elementlerinin (video, grafik, fotoğraf vs) telif unsuru içermemesine dikkat edilmesi gerekiyor.

- Uygulama ve fikri hakları tamamiyle size ya da ekibinize ait.

- Hackathon sırasında istediğiniz 3. parti kütüphane veya kaynak kodu kullanabilirsiniz.

- Uygulamanızda istediğiniz teknolojileri kullanmakta özgürsünüz. Hedef platform olarak istediğiniz bir mobil platformu tercih edebilirsiniz.

- Hackathon için kendi bilgisayarınızı getirmelisiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!