Turkcell’in ‘Gameventure’ programına yazılımcılardan yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Turkcell’in ‘Gameventure’ programına yazılımcılardan yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2021 14:01

Turkcell’in Türkiye oyun pazarının gelişmesi ve yerli yazılımcı istihdamını desteklemek amacıyla oyun kuluçka merkezi Game Factory iş birliği ile başlattığı ‘Gameventure’ programına başvuru süresi yoğun ilgi sebebiyle uzatıldı. Program kapsamında kendi oyunlarını yazmak isteyen gençlere Turkcell’in Geleceği Yazanlar platformu üzerinden eğitim; kitlesel fonlama platformu Arıkovanı aracılığıyla da fon toplama desteği verilecek. Program aracılığıyla hazırlanan oyunlardan başarılı olanlar Turkcell desteğiyle piyasaya sürülecek.

Haberin Devamı

Turkcell tarafından, oyun kuluçka merkezi Game Factory iş birliği hayata geçirilen Gameventure programının başvuruları yoğun ilgi sebebiyle 26 Şubat 2021 tarihine kadar uzatıldı. Yerli oyun yazılımcılarına hem eğitim hem de fonlanma desteği sağlayan Gameventure programına kısa sürede 1200’den fazla yazılımcı kayıt yaptırdı.

Serhat Demir: Kendi oyununun kahramanı olacak gençlerimizi bekliyoruz

Turkcell Hukuk, Regülasyon ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, Türkiye’nin global oyun pazarında daha iyi yerlere gelmesi için Gameventure programı aracılığıyla genç yazılımcılara ihtiyaç duydukları tüm desteği vereceklerini söyledi. Demir, “Ülkemizde yetişmiş nitelikli genç yazılımcılarımızın yeteneklerini ortaya çıkarabilmeleri ve yeni iş fırsatları yakalayabilmeleri için başlattığımız Gameventure programı kısa sürede yoğun ilgi gördü. Biz de başvuru süresini 26 Şubat’a kadar uzatma kararı aldık. Gameventure, ülkemizin küresel oyun ekonomisinden hak ettiği payı alabilmesi için çok önemli bir proje. Yalnızca tüketerek değil üreterek de oyun pazarında yer almak isteyen yazılımcı gençlerimizi kendi oyunlarının kahramanı olmaları için Gameventure programımıza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Turkcell Akademi’nin Geleceği Yazanlar platformu üzerinden başvuruda bulunacak adaylar ilk olarak platformda yer alan oyun programlama dili Unity eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alacaklar.  Eğitim fazını tamamlayan adaylar Geleceği Yazanlar tarafından programın oyun kuluçka merkezi partneri ‘Game Factory’ye yönlendirilecek. Burada takımlara ayrılacak adaylar, mentorlar eşliğinde kendi oyunlarını yazmaya başlayacak.

Gerekli şartları sağlayan oyunlara, Turkcell’in yenilikçi teknoloji projelerini destekçilerle buluşturan kitlesel fonlama platformu Arıkovanı aracılığıyla fonlama toplama desteği sağlanacak. Piyasaya çıkmaya hazır hale gelen oyunlar Turkcell desteği ile yayınlanacak ve Turkcell’e ‘Oyun İş Ortağı’ olarak kazandırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!