Tor kullanımına Türkiye'de yasak geldi!

Güncelleme Tarihi:

Tor kullanımına Türkiyede yasak geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 11:35

Deep Web yani derin web'in olmazsa olmazı Tor ağına yasak geldi. Artık Türkiye'deki kullanıcılar, yasal olarak Tor ağını kullanamayacaklar. Peki bu yasak neler değiştirecek?

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri Kurumu BTK, OHAL ve yaşanan terör sorunları nedeniyle son dönemlerde internet üzerindeki kontrollerini artırmıştı. Kontrollerin artmasından sonra yeni haberler de gelmeye devam ediyor. Turkey Blocks'un duyurduğu engel, kısa bir süre sonra dünyanın önde gelen teknoloji haber platformu Engadget'ta bile haber olarak kendisine yer buldu.

Yasaklı sitelere, VPN üzerinden girildiği gibi, Tor ağını da VPN üzerinden girebiliyorsunuz. VPN ile ilgili daha fazla bilgiyi aşağıdaki makalemizden alabilirsiniz.

TOR NEDİR?

Tor Ağı, temel olarak bir VPN servisi ile benzerlik gösteriyor. Tor Browser ile erişilen Tor Ağı, kullanıcıyı Dünya üzerindeki birçok noktadaki farklı bilgisayarlar üzerinden geçiren bir bağlantı sağlıyor. Yani VPN servisinde olduğu gibi Dünya’nın belli bir noktasındaki sunucudan değil de, birçok farklı bölgedeki birçok farklı bilgisayarlar üzerinden erişim sağlıyor.

Haberin Devamı

Durumun böyle olması da, özellikle tecrübesiz kitleler tarafından tamamiyle gizli dolaşım imkanı sunduğu şeklinde, yanlış bir yorumlamaya tabii tutuluyor. Elbette ki diğer VPN servislerine nazaran çok daha Karmaşık bir bağlantı süreci oluşturduğu için, takip edilmesi ciddi anlamda zorluk gösteriyor. Ama bu demek değildir ki Tor Ağı ile dolaşım sağlayan kimseler, kesinlikle bulunamaz! (shiftdelete.net)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!