TikTok ne zaman kuruldu ve çıktı? TikTok'un ilk piyasaya sunulma tarihi

Güncelleme Tarihi:

TikTok ne zaman kuruldu ve çıktı TikTokun ilk piyasaya sunulma tarihi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2022 23:48

Yaklaşık 1 milyar üyesi bulunan Tiktok, Türkiye'de ve dünyadaki en popüler sosyal medya uygulamalarından biridir. Kullanıcıların kısa videolar paylaştığı uygulamada genellikle, dans gösterileri ve canlı performanslara yer veriliyor. Tiktok ne zaman kuruldu ve çıktı? İlk piyasaya sürülme tarihi nedir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Tiktok, ilk çıktığı tarihten itibaren birçok kez güncellenmiş ve bu sosyal platforma birçok yeni özellik eklenmiştir. Üyelerin en çok kullandığı yeni özelliklerin başında sanal ögeler ve düet geliyor.

 Tiktok Ne Zaman Kuruldu ve Çıktı?

 İlk çıktığı tarihten itibaren kullanıcı sayısı hızla artan Tiktok 14 Eylül 2015 tarihinde kuruldu. Eğlenceli anların, müzik videolarının ve dansların paylaşıldığı Tiktok, 2018 yılından sonra popüler oldu. Günümüzde Instagram'dan sonra en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olan Tiktok, günde ortalama 10 bin kişi üye oluyor.

 Tiktok'un İlk Piyasaya Sunulma Tarihi

 Tiktok 2015 yılında kurulsa da piyasaya 2016 yılında sürüldü. Video paylaşım uygulaması, en çok Asya, Avrupa ve Amerika kıtasında kullanılıyor. Avrupa'da en fazla Tiktok üyesi olan ülke Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya.

Haberin Devamı

 Asya kıtasında en fazla Tiktok kullanan ülkeler ise şu şekilde sıralanabilir:

 1- Çin

 2- Japonya

 3- Suudi Arabistan

 4- Hindistan

 5- Pakistan

 Güney Amerika'da da Tiktok kullanıcılarının sayısı her geçen gün artıyor. Brezilya ve Meksika, Güney Amerika Kıtasında en fazla Tiktok üyesine sahip olan ülkeler arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!