Telefonunuzu tehditlerden koruyun

Güncelleme Tarihi:

Telefonunuzu tehditlerden koruyun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2011 12:49

ZyXEL, UTM Firewall ile şirket ağlarını akıllı telefonların olası tehditlerinden koruyor.

ZyXEL’in ZyWALL USG Serisi UTM Firewall cihazları, uygulama bazlı kontrol ve hibrid VPN özellikleriyle işletmeleri ağlarındaki akıllı telefon kullanımından doğabilecek risklerden koruyor. Şirket ağının en verimli biçimde kullanılmasını sağlayan ZyXEL UTM Firewall, ağda gerçekleşen akıllı telefon trafiğini kapsamlı biçimde optimize etme imkanı sunuyor.
 
Mobil veri trafiğinin katlanarak arttığı ve bir multimedya evriminin yaşandığı günümüzde, iletişim için her geçen gün yeni bir ortam gündeme geliyor. Akıllı telefonlar için geliştirilen uygulamaların yüksek oranda eğlenceye yönelik olması, bu cihazların dikkat dağıtıcı potansiyel taşımasını ve üretkenliği azaltan bir faktör haline gelmesini kaçınılmaz kılıyor. Video konferans özelliğinin akıllı telefonlara eklenmesiyle birlikte de, akıllı telefonlarda video trafiğini WiFi ağından kendi 3G ağına aktararak, şirketin ağ bantları üzerinden video sohbet gerçekleştirilebiliyor.
 
Günden güne güçlenen ve çok yönlü bir hal alan mobil araçlar, hassas iletişimin ve bilginin -istemeden de olsa- paylaşılmasına neden olabilirken, virüs ve kötü niyetli yazılımların da açık hedefi haline geliyor. Kötü niyetli yazılım içeren uygulamalar, şirket ağlarını etkileyerek, şahsi bilgilerin çalınmasına veya ifşa edilmesine neden olabiliyor. Öte yandan cihazların taşınabilir özelliği, çalınma ve kaybolma tehlikesini de beraberinde getiriyor.
 
Şirket ağlarını koruyabilmek için, IT departmanlarının derinlemesine paket kontrolü yapması ve tüm akıllı telefon trafiğini tarayabiliyor olması gerekiyor. Bu gibi işlemler için ise UTM Firewall’a ihtiyaç duyuluyor. UTM Firewall sayesinde gerçek zamanlı olarak iş ile ilgili akıllı telefon trafiğini kapsamlı biçimde optimize etmek mümkün oluyor. ZyXEL’in sunduğu ZyWALL USG Serisi Gelecek Nesil Güvenlik Ürünleri UTM Firewall, uygulama bazlı kontrol ve hibrid VPN özellikleriyle işletmelere ağlarındaki akıllı telefon kullanımlarında karşılaşabilecekleri risklere karşı çözün üretirken, şirket ağının da en verimli biçimde kullanılmasını sağlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!