Telefonda Instagram Nasıl Dondurulur? Kolayca Telefondan Instagram Hesap Dondurma

Güncelleme Tarihi:

Telefonda Instagram Nasıl Dondurulur Kolayca Telefondan Instagram Hesap Dondurma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 15:26

Instagram, sosyal ağlarda ücretsiz bir şekilde olan video ve fotoğraf paylaşma uygulamasını ifade eder. Ekim 2010 yılında kurulmuş olan platformdur. Kullanıcılara çekmiş oldukları herhangi bir fotoğraf üstünde dijital niteliklere sahip olan filtre kullanma ve bahsedilen fotoğrafı Instagram içerisinde ya da diğer dijital platformların içerisinde paylaşma imkânı sağlamıştır. Günümüzde Instagram’ın kullanımı oldukça yaygındır. Instagram'ın hem eğlenceli yapısı hem de kullanıcılara sağlamış olduğu filtreler sayesinde bu platform her geçen gün kullanıcı kitlesini artırmaya devam etmektedir. Instagram'ın nasıl kurulduğunu, bu uygulamanın telefon üzerinden nasıl dondurulacağını sizin için derledik.

Haberin Devamı

Kevin Systrom ile birlikte Mike Krieger tarafından kurulmuş olan Instagram adı verilen platform Nisan 2012 senesinde Facebook adı verilen uygulama tarafından 1 milyar dolara satın alınmıştır. Daha sonra ise 6 Eylül 2012 tarihinde Instagram ile Facebook arasında yapılan anlaşma, 300 000 000 dolarlık nakit bir şekilde satın alma fiyatı ve bununla birlikte 23 milyon hisse senediyle resmen kapanmıştır.

Instagram Uygulaması Telefondan Nasıl Dondurulur?

Instagram dondurma işlemi, esas olarak oldukça kolay bir işlemdir. Bu işlem için Instagram'ın bu kolaylığı sağlayacak alt yapısı mevcuttur. Instagram kullanımına ara vermek isteyen kullanıcılar telefonları üzerinden kolay bir biçimde instagram dondurma linki ve instagram hesap silme linki aracılığı ile geçici veya kalıcı bir şekilde hesap kapatma işlemi gerçekleştirmektedir. Yeniden geri açma veya yeniden aktif etme işlemi için belirli bir bekleme süresinin ardından kullanıcılar hesaplarını aktif edebilirler.

Haberin Devamı

Geçiçi Bir Şekilde Instagram Dondurmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Geçici bir süreliğine Instagram hesabının dondurulabilmesi için belirli olan adımların atılması gerekir. Bu adımları şu şekilde sıralamak mümkündür:

İlk olarak Instagram’a giriş yapmak gerekmektedir.

İkinci aşama olarak ise sağ üst tarafta yer alan profili düzenle bölümüne tıklamak gerekir. Ekranda aşağı doğru inilir ve sağ alt kısımda yer alan hesabımı geçici şekilde kapat yazan butona tıklamak gerekir.

Bu aşamadan sonra “Hesabınızı neden kapatıyorsunuz?” şeklinde bir soru gelecektir. Bu sorunun yanında bulunan açılır pencereden bir seçim yapılmalı ve daha sonra da şifre yeniden girilmelidir. Hesabı kapatma seçeneği, yalnızca menüden bir neden seçildiği takdirde görünmektedir.

Hesabı geçici olarak kapat yazan butona tıklanmalıdır. Hesabı geçici olarak kapatabilmek için hesaba giriş yapabiliyor olmak gerekmektedir.

Tüm belirtilen bu adımların takip edilmesinin ardından Instagram hesabı geçici bir şekilde dondurulmuş olacaktır. Kullanıcı bir sür sonra hesabını açmak istediğinde herhangi bir sorun olmadan açmaktadır. Burada en önemli nokta hesabın açılmasının ardından geri dondurabilmek için belirli bir süre beklenmesi gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!