Teknoloji guruları VMworld 2018 Avrupa’da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji guruları VMworld 2018 Avrupa’da buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2018 14:45

Bilişim teknolojileri dünyasının merakla beklediği VMworld Avrupa 2018’de, geleceğin dijital çözümleri tanıtıldı.

Haberin Devamı

VMware’in düzenlediği yılın en önemli BT etkinliklerinden VMworld Avrupa 2018, 5-8 Kasım tarihleri arasında İspanya’nın Barselona kentinde gerçekleşti. BT alanının önemli profesyonellerinin bir araya geldiği etkinlik yaklaşık 13 binin üzerinde katılımcıya ev sahipliği yaptı. 

Katılımcılar, rekabet üstünlüğünün dijital dönüşümle elde edildiği iş ekosisteminde işlerinin geleceğini şekillendirecek verimlilik ve esnekliği kazanmanızın yollarını keşfederken, BT sektöründeki yeniliklere odaklanan oturumlar ile sektöre bakış açılarını da geliştirdi.

Etkinlik, VMware CEO’su Pat Gelsinger’ın sunumuyla başladı. Gelsinger, sunumunda 5G, nesnelerin interneti, akıllı şehirler ve veri güvenliği gibi son dönemde teknoloji dünyasında çok konuşulan trendlere değindi. Gelsinger, “Dijital dönüşüm tüm dünyayı etkisi altına almışken, müşteriler de kurumsal dönüşümlerini gerçekleştirirken temel ve her yerden erişilebilen dijital altyapıları için VMware'e giderek daha fazla güveniyor” dedi.

Haberin Devamı

VMworld Avrupa 2018’de öne çıkan başlıklar şöyle:

VMworld 2018 Avrupa Genel Oturumları Açılış Konuşması: VMware Blockchain ve Project Dimension

Gelsinger’ın başkanlığındaki VMworld 2018 Avrupa Genel Oturum Açılış Konuşmasında beta aşamasında olan VMware Blockchain ve Project Dimension gibi birçok yeni teknolojinin ön gösterimleri gerçekleştirildi. VMware, müşteri ve iş ortaklarının işbirliği ile gerçekleştirdiği bulut, mobil, networking ve güvenlik alanındaki çığır açan gelişmelerin yanı sıra konteyner, nesnelerin interneti (IoT), sınır bilişim, yapay zeka ve makine öğrenme gibi gelişen alanlardaki inovasyonlarını VMworld dünyasına duyurdu.

IBM ve VMware, kurumların hibrit buluta geçişini ve dijital dönüşümünü birlikte hızlandırıyor

Etkinliğe damga vuran konulardan biri de IBM ve VMware’in bir adım öteye taşıdıkları işbirliğiydi. IBM ve VMware, kurumsal hibrit bulut çözümlerinin hayata geçirilmesini hızlandırmak ve müşterilerin yeni iş değerlerini yakalamasına yardımcı olmak için sundukları yeni çözümlerini VMworld’de birlikte tanıttı. Bu işbirliği VMware iş yüklerinin sorunsuz bir şekilde buluta taşınmasını ve genişletilmesini sağlayacak ve kurumların kurum içi, özel bulut ya da genel bulut olmak üzere nerede kurulum yaptığından bağımsız olarak uygulamaları modernize etmelerini mümkün kılacak. IBM ve VMware ortaklığı, Banca Carige ve CNH’nin VMware çözümleri için IBM Cloud’u da dahil olmak üzere 1.700’den fazla işletmeye yardımcı oldu.

Haberin Devamı

VMware, Kubernetes ekosisteminin lider start-up’ı Heptio’yu satın aldı

VMware, kurumların hem kendi kurum içi ortamlarında hem de çoklu bulut ortamlarında Kubernetes kullanımını hızlandırmak için Heptio’yu satın aldı. Hepito ürün ve çözümleri, şirketlerin Kubernetes kurulumlarına ve Kubernetes’i operasyonlarında kullanmalarına yardımcı oluyor. VMworld Avrupa 2018’de çok ses getiren bir gelişme olan bu satın almayla birlikte VMware ve Heptio, şirketler ve kaynak toplulukları için bulut tabanlı teknolojileri bir adım öteye taşıyacak ve kurumların çoklu bulut ortamlarında modern uygulamaları çalıştırmalarını sağlayacak.

Dijital dönüşüm çağında VMware’den bulut inovasyonları ve son yenilikler

Haberin Devamı

VMworld 2018 Avrupa’da, VMware’in kurumlar ve hizmet sağlayıcılara yönelik üç önemli bulut ürün ve hizmetinin de duyurusu yapıldı. Yeni güncellemelerle zenginleştirilen bu ürün ve çözümler arasında Cloud Foundation 3.5 ve VMware Cloud on AWS için yeni felaket kurtarma yetenekleri öne çıkıyor. Cloud Foundation 3.5, şirketlere daha iyi kurulum opsiyonu, yeni Kubernetes desteği ve VMware’ın öncü altyapı ve yönetim portföyünün son yeniliklere ulaşmasını sağlıyor.

VMware Cloud on AWS bir hibrit bulut hizmeti. Bu hizmet, veri merkezinden buluta kesintisiz altyapı ve istikrarlı operasyonlar sunuyor. Bu sayede müşteriler buluta sorunsuz geçiş yapabiliyor, talebe göre ölçeklendirme sağlayabiliyor ve gelecek nesil uygulama stratejileri sunabiliyor. VMware ve AWS ortaklığında geliştirilen bu hibrit bulut ortamında kurulumu yapılan uygulamalar güçlü felaket kurtarma özelliğini barındırıyor. Böylece VMware, müşterilerine ihtiyaç duydukları daha kapsamlı güvenlik ve ölçekle en iddialı uygulamaları destekleyecek daha da güçlü bir hibrit bulut çözümü sunmuş oluyor.

Haberin Devamı

VMware’in Avrupa’daki müşterilerine sunduğu bulut hizmetlerinin kapsamı da artık daha geniş. VMware uygulamalarını ve iş gereksinimlerini desteklemeleri için genel bulut sağlayıcıları üzerinden müşterilere en büyük esnekliği sunma hedefi ile ilerliyor. VMworld’de VMware Cloud onaylı iş ortağı sayısının dünya genelinde 27’ye yükseldiği duyuruldu.

VMware, bulut inovasyonlarının yanı sıra müşterilerinin pek çok farklı teknolojiyi kullanabilmelerini sağlamak için daha fazla uygulama ve cihazda daha zengin çalışan deneyimi yaratan, endüstrinin ilk zekâ odaklı dijital işyeri platformu olan VMware Workspace ONE platformuna getirdiği yenilikleri katılımcılarla paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!