TEKNOFEST, Taksim’den ayakları yerden kesmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

TEKNOFEST, Taksim’den ayakları yerden kesmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 06:47

Havacılık, uzay ve teknoloji konularında toplumun genelinde farkındalık oluşturmak, bu alanda çalışan gençleri desteklemek, çocukları ve gençleri geleceğin teknolojileri üzerinde araştırma yapmaya ve çalışmaya özendirmek amacıyla Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 20-23 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yeni Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST kapsamında Taksim Meydanı’nda kurulan “Dikey Rüzgar Platformu” İstanbullulara heyecan ve adrenalin dolu dakikalar yaşatacak.

Haberin Devamı

Havacılığı sevdirmek ve özendirmek, kendi teknolojisini geliştiren, gözlerini uzaya dikmiş bir gençlik yetişmesi ve havacılık tutkusunu tüm gençliğe aşılamak için yola çıkan TEKNOFEST İstanbul kapsamında Taksim Meydanı’na dikey rüzgar tüneli kuruldu. Dikey rüzgar tüneli, çelik platform üzerine kurulmuş, altında bulunan jet pervanesinin sağladığı yüksek hava gücü ile insanları havaya kaldırarak havada serbest uçuş deneyimi yaşatıyor. 8 metre yüksekliğinde, 25 metre çapındaki dikey rüzgar tüneli platformu eğitim ve eğlence amaçlı 5-6 metre yüksekliğe kadar insanları havada tutuyor. Aynı anda 3 kişinin gösteri yapabildiği rüzgar tünelinde saatte yaklaşık 20 kişi 3’er dakikalık eğlenceli amaçlı uçuş gerçekleştirebiliyor. Serbest paraşütle atlama yapanların bir bakıma simülatörü olan dikey rüzgar tünelinden yararlanabilmek içinse internet üzerinden kayıt yaptırmış olmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Taksim Meydanı’nda yaşanan heyecan ve eğlence 20-23 Eylül tarihlerinde TEKNOFEST’te aralıksız devam edecek. Teknofest İstanbul kapsamında; Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarının yanı sıra Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Hack İstanbul 2018, Dünya Drone Şampiyonası, THY Seyahat Hackatonu, havacılık gösterileri, seminerler, sergiler, rüzgar tüneli ve Planetaryum, teknoloji ve eğitim atölyeleri, konserler ve aktiviteler düzenlenecek. Katılımcı firmaların standlarının yer alacağı fuar alanı da etkinlik süresince ziyaretlere açık olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!