Tek dokunuşla güvenlik

Güncelleme Tarihi:

Tek dokunuşla güvenlik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2010 11:09

Yeni Mobile Acces Software Blade, iPhone, iPad, Android ve Symbian cihazlar için SSL VPN ile mobil iş portalı üzerinden tek dokunuşla güvenli ve kolay erişim imkanı sağlıyor.

Haberin Devamı

Ağ ve bilgi güvenliğinde dünya lideri Check Point, mobil cihazlardan kurumsal e-posta, veri ve iş uygulamalarına hızlı ve güvenli erişim sağlayan yeni Mobile Access Software Blade çözümünü duyurdu. Yeni blade, gelişmiş SSL VPN yetenekleri ve şifreleme teknolojisi ile kullanıcıların kurum ağına uzaktan bağlanması ile ilişkili tehditlere karşı güvenlik sağlıyor. Kullanıcılar Apple, Android, Symbian ve PC’leri için tek dokunuşla güvenli erişim sağlayan Check Point Mobile uyguamasını cihazlarına indirebiliyorlar.
 
Check Point Genel Müdürü Coşkun Göktan, kurumsal ağlara uzaktan bağlanan mobil personel sayısının her geçen gün artmakta olduğunu, personeline her zaman her yerden erişim sağlamak arzusunda olan kurumlar için mobil bilişimin nimetlerinden faydalanırken, güvenliği sağlamanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurguluyor. Göktan, “Bizim yaklaşımımız, mobil güvenliği kurumlar ve personelleri için kolaylaştırmak. Kullanıcılar Apple app store’a gidip ücretsiz Check Point Mobile uygulamasını indirip, kullanıcı adı ve şifrelerini girerek anında kurumsal verilere güvenli bir şekilde erişebilirler.” diyor.
 
Yeni Mobile Access Software Blade kullanıcılara, intranet, kurumsal e-posta ve web uygulamalarına güvenli erişim sağlayan bir portal sağlıyor. Sertifika tabanlı kimlik doğrulama ve akıllı kullanıcı - cihaz eşleştirme sayesinde, kurumlar kullanıcılarının aynen desktop’larında olduğu gibi ancak yetkileri dahilindeki veri ve uygulamalara erişebileceklerinden emin olabiliyorlar. Bu kapsamlı yaklaşım BT yöneticilerine güvenlik politikaları ve uygulamalarını merkezi olarak yönetebilme imkanı sunarken, kullanıcılara da single sign-on yetkilendirme ile hızlı ve güvenli erişim sağlıyor.
 
Frost & Sullivan Başkan Yardımcısı Rufus Connell, “Görüştüğümüz CIO’lar bize personelin kurum ağına getirdikleri çeşit çeşit cihazla baş etmekte zorlandıklarını söylüyorlar.” diyor. Connell çözümün faydasını “Check Point’in yeni çözümü ile, kurumların artık her bir cihazı teker teker onaylamak ile uğraşmaktansa, ağlarındaki mobil cihazlara güvenlik sağlamayı kolaylaştıran Check Point Software Blade mimarisine geçtiklerini görebiliriz.” sözleriyle vurguluyor.
 
Check Point’in benzersiz Software Blade mimarisi, kurumlara Mobile Access Software Blade veya diğer 30 software blade’den herhangi birini, muvcut güvenlik ağgeçitleri üzerine dakikalar içerisinde kurma olanağı sunarak güvenliği kolaylaştırıyor. Kurumlar ilave donanım veya yazılıma ihtiyaç duymadan mevcut altyapılarını kullanabiliyorlar.
 
Mobile Access Software Blade’in temel fayda ve özellikleri şöyle:
 
•   Check Point Mobile uygulaması, kurumsal e-posta, intranet ve iş uygulamalarına tek dokunuşla erişim sağlar.
•   Güçlü kimlik doğrulama ve kullanıcı - cihaz eşleştirmesi, mobil veriyi korur ve kullanıcıların sadece yetkileri dahilindeki uygulamalara erişebilmelerini sağlar.
•   Kolay ve özelleştirilebilir arayüz, kullanıcıların single sign-on ile uygulamalara kolay erişebilmelerini sağlar.
•   Merkezi yönetim, idari kolaylık, kolay politika konfigürasyonu ve raporlama sağlar.
 
Check Point Genel Müdürü Coşkun Göktan, mobil veri güvenliğinde 10 yılı aşkın bir süredir lider firma olarak kullanıcıların yeni cihaz ve teknolojileri iş hayatında gönül rahatlığı ile kullanabilmelerini sağlayacak yenilikçi güvenlik çözümleri sağlamayı taahhüt ettiklerini ve servis sağlayıcılar, kurumlar ve kullanıcılara mobil veriye kolay ve güvenli bir şekilde erişebilme güvenini sağladıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!