Tayland, koronavirüse karşı ninja robot kullanıyor

Güncelleme Tarihi:

Tayland, koronavirüse karşı ninja robot kullanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2020 09:03

Koronavirüs salgını Uzak Doğu'da başlayıp tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına almış durumda. Her ülke kendince salgına karşı önlem alırken, sağlık personelinin yükü ise hiç olmadığı kadar artmış durumda. Bu kapsamda Tayland ise sağlık çalışanlarının işini kolaylaştırmak adına ninja robotları devreye soktu.

Haberin Devamı

Dünya genelinde 380 bini aşkın vakada azımsanmayacak sayıda ölüm meydana gelirken, virüse karşı atılan her adımın büyük bir önemi var. Tayland da koronavirüs karşısında ninja robotları aktif hale getirmeye başladı. Ülkede henüz 827 vaka ve 4 ölüm meydana gelirke, ninja robotlarla bu sayının artmaması amaçlanıyor. Peki bu robotların elinden ne geliyor?

Chulalongkorn Üniversitesi bünyesinde mühendislik öğrencileri tarafından geliştirilen ninja robot, hastaların ateşlerini saniyeler içinde ölçüyor. Ancak bu noktada önemli olan ateşi ölçmesinden öte sağlık personellerinin virüsten korunmuş olması. Robotlar, vakalarla doğrudan ilgilendiğinden sağlık personelleri de korunmuş oluyor.

Tayland, koronavirüse karşı ninja robot kullanıyor

Siyah renkte olmalarından dolayı da isimleri 'ninja robot' olarak telafuz ediliyor. Kolayca hareket edebilmeleri için ön yüzlerinde kamera ve ekran da bulunan ninja robotlar, bu ekran üzerinden doktor ve sağlık personelinin birbirleriyle görüntülü görüşme yapabilmesine de olanak veriyor.

Haberin Devamı

Tayland'da dört farklı hastanede aktif olarak kullanılan bu robotların ilerleyen dönemde 10 hastanede de daha kullanıma sunulması bekleniyor. Daha da önemlisi, robotların hastalara ilaç ve yemek servisi yapması da amaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!