Symbian Anna nihayet geldi

Güncelleme Tarihi:

Symbian Anna nihayet geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2011 11:09

Symbian Anna Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 ve Nokia E7 modellerinin sunduğu kullanıcı deneyimini geliştiriyor.

Haberin Devamı

Symbian Anna Nokia akıllı telefonlarına yeni kullanıcı arayüzü, dik konumda kullanılabilen sanal Q klavye, bölünmüş ekranda (split-screen) mesajlaşma, geliştirilmiş Haritalar, tarayıcı ve güvenlik özellikleri gibi pek çok yenilik getiriyor. Symbian Anna’yı bilgisayar bağlantısıyla Ovi Suite’in son versiyonu kullanılarak ya da doğrudan akıllı telefonlara indirmek mümkün.

Symbian Anna Özellikleri

Kullanıcı arayüzü: Symbian Anna, Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 ve Nokia E7 modellerine canlı ikonlar ve çoklu kullanım özellikleriyle yeni bir görüntü ve dokunuş getiriyor.

Haritalar ve navigasyon: Symbian Anna daha iyi arama fonksiyonu, yeni toplu taşıma rotaları, Facebook, Foursquare ve Twitter gibi sosyal ağ sitelerine check-in yapabilme özellikleriyle daha gelişmiş Haritalar fonksiyonları sunuyor.

İnternet: Daha hızlı ve kullanımı kolay internet tarayıcısıyla sayfalar daha hızlı yükleniyor ve kullanıcılar hareket halindeyken en sevdikleri sitelere daha kolay bağlanabiliyor.

İş amaçlı kullanım: Symbian Anna daha gelişmiş veri şifreleme özelliği sayesinde akıllı telefonlarını iş amacıyla kullanmak isteyenler için güvenli kullanım imkanı sağlıyor.

Yakın Alan İletişimi (NFC): Symbian Anna yazılımı aynı zamanda Nokia C7 üzerindeki NFC donanımını da aktif hale getiriyor ve kullanıcılar telefonlarını yalnızca birbirine dokundurarak kontaklarını, fotoğraflarını, videolarını paylaşıp oyun oynayabiliyor, Nokia ve diğer telefonların NFC özellikli donatılarıyla kolayca eşleşebiliyor ve check-in ve daha da fazlasını yapmak için NFC etiketlerini okuyabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!