Sunucu pazarında pazar lideri

Güncelleme Tarihi:

Sunucu pazarında pazar lideri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2011 12:47

Dünya sunucu pazarındaki payı yüzde 30,5’e ulaşan IBM, pazar lideri oldu. Tüm pazarda yıldan yıla gelir artışı yüzde 17,9 olarak gerçekleşirken, IBM, gelirlerini yüzde 24,5 oranında artırarak, ortalamanın üzerinde performans gösterdi. IBM, sunucu pazarında bugüne kadar gözlemlenen en yüksek artış rakamını sağladı.

Tanınmış araştırma kuruluşu IDC’nin her çeyrek açıkladığı dünya geneli sunucu pazarı istatistiklerine göre, dünya sunucu pazarındaki üretim gelir payı yüzde 30,5’e ulaşan IBM,  ikinci çeyrekte pazar lideri oldu. Dünya sunucu pazarında yıldan yıla gelir artışı yüzde 17,9 olarak gerçekleşirken, IBM sunucu pazarındaki gelirlerini yüzde 24,5 oranında artırarak, pazar ortalamasının üzerinde bir performans gösterdi. IBM’in sunucu pazarında sergilediği gelir artışı bugüne kadar endüstride gözlemlenen en yüksek artış olarak belirtildi.
 
Bunun yanı sıra IDC, gelirlerini yüzde 5,2 puan artıran IBM’i UNIX sunucu pazarında da lider seçti. IBM Power Systems sunucuları yüzde 47.4 pazar payı elde ederken, rakiplerin düşüş yaşadığı gözlemlendi. x86 pazarında, IBM System x bir yılda yüzde 15,3’lük bir büyüme hızı yakaladı.
 
İkinci çeyrekte, büyük sunucularda yüzde 69,5 üretim gelir payı elde eden IBM liderliğini korudu. Bu başarının nedenleri arasında geçen yıl piyasaya sunulan IBM zEnterprise anabilgisayarının önemli bir payı olduğu öngörülüyor. IDC’ye göre, arka arkaya dördüncü kez olarak, bu çeyrekte de, z/OS işletim platformunu çalıştıran IBM System z ve IBM Power systems sunucuları IBM’in tüm sunucu gelirlerinin yüzde 9’unu oluşturdu ve gelir payı 1 milyar doları geçti.
 
IBM’in sunucu pazarındaki başarısı yeni değil. IBM’in, müşterilerin kendi sistemlerine sorunsuz geçişini sağlamak adında 5 yıl önce başlattığı geçiş programından bu yana toplam 7.210 müşteri IBM sunucularını ve depolama hizmetlerini tercih etti. Sadece geçtiğimiz çeyrekte daha önceleri rakip şirketleri tercih eden 847 kurum, IBM sunucularına ve depolama sistemlerine geçiş yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!