Spotify'da en çok neyi dinledik

Güncelleme Tarihi:

Spotifyda en çok neyi dinledik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 10:20

Spotify, Türkiye lansmanı ardından ilk üç ayda en çok dinlenen şarkı ve sanatçıları açıkladı. Listeye göre dünyanın en önemli DJ’lerinden biri olan Avicii’nin Wake Me Up şarkısı Türkiyeli müzikseverler tarafından ilk üç ayda en çok dinlenen şarkı oldu. Wake Me Up’ı sırasıyla Macklemore & Ryan Lewis’ın Can’t Hold Us – feat. Ray Dalton ve Imagine Dragons’un Radioactive şarkıları takip etti.

Haberin Devamı

Türkiye’de en çok dinlenen sanatçı ise Daft Punk olarak açıklandı. Dördüncü stüdyo albümünün en çok sevilen single’ı Get Lucky ile Daft Punk Türkiye listelerinde en üst sıraya yerleşti. Türkiye’de Daft Punk’ın ardından en çok dinlenen sanatçılar ise Lana Del Rey ve Avicii oldu.

İstanbul, Spotify verilerine göre Türkiye’nin müzik başkenti konumuna geldi. İlk üç ayda en çok müzik dinlenen ikinci şehir Antalya, üçüncü şehir ise Ankara oldu.

Türkiye’de kadın ve erkeklerin en çok dinlediği şarkı Avicii’nin Wake Me Up’ı olurken ikinci ve üçüncü en çok dinlenen şarkılar sıralaması değişiklik gösterdi. Kadınlar tarafından en çok dinlenen ikinci şarkı Robin Thicke’nin Blurred Lines’ı olurken erkekler tarafından ikinci en çok dinlenen şarkı Radioactive-Imagine Dragons oldu. İngiliz folk-rock müzik sanatçısı Passenger’ın Let Her Go şarkısı kadınların en çok dinlediği üçüncü şarkı olurken Türk erkeklerinin en çok dinlediği üçüncü şarkı Macklemore & Ryan Lewis’in ikinci single’ı Can’t Hold Us – feat. Ray Dalton oldu.

Kadın ve erkeklerin en çok dinledikleri sanatçı sıralaması da farklılık gösterdi. İlk 3 ayda Spotify üzerinden Türk kadınları sırasıyla en çok Lana Del Rey, Rihanna ve Avicii dinlerken Türk erkekleri en çok Daft Punk, Avicii ve Eminem dinledi.

Radikal-Teknolog

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!