Sony Türk işi Crytek'i satın mı alıyor

Güncelleme Tarihi:

Sony Türk işi Cryteki satın mı alıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 11:06

Yerli kardeşlerin kurduğu dünyaca ünlü oyun yapım şirketi Crytek'i Sony'nin satın alacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Haberin Devamı

Almanya'da yaşayan Yerli kardeşlerin yıllar önce kurduğu Türk oyun şirketi Crytek özellikle Crysis isimli oyunla haklı şöhrete kavuşmuş ve globalde pek çok oyunseverden de ilgi görmüştü.

Ancak son günlerde şirkette işler iyi gitmiyor. Crytek'e yakın kaynaklar Yerli kardeşlerin son günlerde şirket olarak bir darboğazdan geçtiğini ve işçi çıkarma işlemlerinin halihazırda başladığını belirtiyor.

Tam bu noktada ise Crytek'le ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Japon teknoloji devi Sony'e yakın bir kaynak, Sony'nin Crytek'i almak için görüşmelere başladığını öne sürdü. Buna gerekçe olarak da Sony'nin oyun stüdyolarını genişletme planı çerçevesinde Crytek'i potansiyel olarak görmesi ve Crytek'in de darboğazdan kurtulmak için Sony'yi kurtuluş yolu olarak görmesi gösteriliyor.

Haberin Devamı

Henüz netleşmeyen bu iddia eğer doğru çıkarsa oyun dünyasında Sony ses getirecek bir alıma da imza atmış olacak. Bakalım Yerli kardeşlerden veya Sony cephesinden konuyla ilgili bir açıklama yapılacak mı?


EN İYİ 25 ÜCRETSİZ ONLINE OYUN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!