Sony 1 milyonu aşkın PlayStation VR sattı!

Güncelleme Tarihi:

Sony 1 milyonu aşkın PlayStation VR sattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 10:14

Sony'nin son günlerde büyük ses getiren ve oyun deneyimine yeni bir boyut kazandıran sıra dışı gözlüğü PlayStation VR, satışa çıktığı günden bu yana 1 milyondan fazla satmayı başardı.

Haberin Devamı

Sony'nin popüler oyun gözlüğü PlayStation VR oyun severlerden yoğun ilgi görüyor. Sony'den Andrew House konuyla ilgili yaptığı açıklamada 19 Şubat tarihine kadar 915 bini aşkın PS VR satıldığını kaydetti. Haberi hazırladığımız Şubat'ın son günlerinde ise bu rakam 1 milyonu devirmiş durumda.

Sony 1 milyonu aşkın PlayStation VR sattı

Türkiye'de 1699 TL'den satılan cihazın özelliklerine gelince... 

5,7 inçlik bir OLED ekranla gelen PlayStation VR, 1920 x RGB x 1080 çözünürlük ve 100 derecelik bir görüş açısına sahip. 120 Hz, 90 Hz arası bir yenilme süresi sunuyor. İvme ölçer, jiroskop gibi sensörlerin bulunduğu cihazda, aynı zamanda HDMI ve USB bağlantıları da göze çarpıyor.

Haberin Devamı

Cihaz sanal gerçeklik için özel olarak üretildiği için ilgili uygulamalara girdiğinizde, 360 derecelik oyun ortamının keyfini sürebiliyorsunuz. PS VR’ın en büyük özelliklerinden biri de doğal olarak saniyede oynatabildiği kare sayısı. Sony’nin VR başlığı saniyede 120 kare oynatabiliyor, bu sayede rahatlıkla oyun ortamı ile uyum sağlayabiliyorsunuz.

Kendine özel bir 3D ses Teknolojisinden yararlanan PS VR, Yukarıdan, aşağıdan ve her yerden gelen seslerin yönünü ve mesafesini doğru bir şekilde algılayabilmenizi sağlayan en ileri 3D ses özelliğine sahip. 

Arkadaşlarınızla da sohbet edebilmeniz için cihazda bir de dahili mikrofon bulunduğunu ekleyelim. Bu özellik, ileride çıkacak bazı oyunlarda da kullanılabilecek ve sizi çok daha derin bir oyun atmosferine sokabilecek.

İkili lenslere ve 3D derinlik sensörlerine sahip PlayStation Camera, nerede olursanız olun gözlüğün, PlayStation Move kontrol cihazının ve DUALSHOCK 4 ışıklı çubuğun konumunu takip edebiliyor. Bu sayede harici kontrol kumandalarını hiçbir şekilde kaybetmiyorsunuz.

PS3 ellerinizi kullanarak, VR deneyimlerinizin tüm kontrolünü elinize alabiliyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!