Snapchat'de hikayeye müzik ve şarkı ekleme nasıl yapılır? (Android & Iphone)

Güncelleme Tarihi:

Snapchatde hikayeye müzik ve şarkı ekleme nasıl yapılır (Android & Iphone)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 03:28

Son dönemlerde hazırlanan gönderilere müzik ekleme özelliği bütün uygulamalara yayılmış bir halde. Özellikle diğer popüler sosyal medya uygulamalarında sıkça kullanılan müzik ekleme özelliği Snapchat’de de bulunmaktadır. Snapchat kullanıcılara fotoğraf atarken müzik ekleme özelliği de sağlamaktadır. Snapchat’de hikayeye müzik ve şarkı ekleme nasıl yapılır hakkında bulunan tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

2020 yılından beri müzik ekleme özelliği bulunan Snapchat aynı zamanda da ses kayıtlarını da hikayeye ekleme özelliği sunmaktadır. Kullanıcı verimini arttıran bu özellik özellikle fotoğrafların daha dikkat çekici hale gelmesi için kullanıcılar tarafından en sık tercih edilen özelliklerden biridir.

 Snapchat’de Hikayeye Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

 Snapchat’de ilk olarak müzik ekleme özelliği İOS cihazlara geldi. Ardından Android içinde bu işlem açılmıştır. İOS ve Android için ekleme özelliği aynı şekilde yapılmaktadır. Kullanıcılar özellikle müzik ve şarkı eklemek için belirli teknikleri bilmeleri gerekmektedir. Müzik eklemek için telefonunuzda yer alan müzikleri kullanabilir ya da Snapchat uygulaması içerisinde yer alan müzikleri seçebilirsiniz. Müzik eklemek için uygulamanız gereken yöntemler ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Öncelikle göndereceğiniz fotoğraf veya video da bulunan ses bölümüne giriş yapınız.

Sonrasında ise Snapchat paylaşımın bölümüne giriş yapınız. Sağ bölümde yer alan müzik menüsü bölümüne giriniz. Bunun için nota simgesine tıklayınız.

Sonrasında giriş yaptığınız alanda yer alan öne çıkanlar bölümüne giriş yapınız ve eklemek istediğiniz müziğe giriniz.

Gönderide şarkının çalmasını dilediğiniz kısmını ayarlayınız. Çalma süresini tam olarak belirleyiniz.

Hazır olan sesi fotoğraf veya video üzerine uygulayabilirsiniz.

Sonrasında ise gönder tuşuna basarak, hikaye bölümünde gönderinizi müzikli bir şekilde paylaşabilirsiniz.

Snapchat’de Şarkı Ekleme Nasıl Yapılır?

 Snapchat içerisinde belirli şarkılar yer almaktadır. Bu şarkılar bazen kullanıcıların isteklerini karşılamamaktadır. Özellikle gönderinize uygun bir ses bulamadıysanız, müzik eklemek için telefonunuzda yer alan şarkıları ekleyebilirsiniz. Dilerseniz bunun için ekstra kendinize ait bir müzik arşivi oluşturabilirsiniz. Snapchat ses bölümünde bulunan sesler içerisine yeni ses ekleme işleminde bulunabilirsiniz. Bununla beraber ses kaydı olarak da ses ekleyebilirsiniz. Eğer ses kaydı yaparak, şarkı eklemek istiyorsanız başka bir cihaz üzerinden müzik açarak ses kaydını arşivinize müzik olarak ekleyebilirsiniz. Snapchat üzerinden müzik eklemek için uygulayabileceğiniz işlemler ise şöyledir;

Haberin Devamı

Snapchat ekranında yer alan nota bölümüne giriş yapınız, bu paylaşım ekranında yer almaktadır.

Nota bölümüne girdikten sonra seslerim bölümüne giriş yapınız ve ses oluştur seçeneğine giriş yapınız.

Sonrasında ise başka bir cihazdan dilediğiniz şarkıyı veya sesi açarak istediğiniz şarkıyı kaydedin.

Kaydı tamamladıktan sonra yaptığınız kayda bir isim ekleyiniz ve şarkı bölümüne kaydedin.

Kaydettiğiniz müzikler ve sesler, ses sekmesinde yer almaktadır. İstediğiniz zaman bu sesleri kullanabilirsiniz. Sonrasında video veya fotoğrafa bu dilediğiniz sesleri ekleyebilirsiniz.

Snapchat uygulamasında paylaşacağınız video ve fotoğraf için müziğinizi ekleyerek daha eğlenceli paylaşımlar ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için ses ekleme adımlarını uygulayarak, hazırladığınız içerikleri daha ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz. Bu sayede takipçi sayısını arttırabilir ve içeriklerinizin daha çok kişiye ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Oluşturulan Kişisel Ses Kayıtları Snapchat’e Nasıl Eklenir?

 Snapchat içerisinde farklı ses ekleme özellikleri kullanmaktadır. Özellikle müzik eklemek isteyen kişiler alternatif müzikler eklemek istiyor ise ya da kendi seslerini videolarında farklı şekilde kullanmak istiyorlarsa kullanıcılar seslerini kayıt edebilir, sonrasında Snapchat’e ekleyebilir. Otomatik olarak kaydedilen bu sesleri, dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Bunun için uygulayabileceğiniz yöntemler ise şu şekildedir;

Öne çıkan sesler bölümüne giriş yapınız sonrasında ise üst bölümde yer alan ses oluştur kısmına tıklayınız.

Sesiniz çalarken alternatif bir ortamda yer alan sesi kayıt ediniz.

Haberin Devamı

Sesi kaydetmeyi durdurmak için tekrar kaydet tuşuna basınız ve sonrasında fotoğraf ya da videolara ekleme yapabilirsiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!