Snapchat dark mode (Karanlık mod) nasıl yapılır? Snapchat siyah ve koyu tema yapma adımları (Android & Iphone)

Güncelleme Tarihi:

Snapchat dark mode (Karanlık mod) nasıl yapılır Snapchat siyah ve koyu tema yapma adımları (Android & Iphone)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 02:35

Snapchatın yeni üzerinde çalıştığı snapchat karanlık mod pek çok kullanıcının dikkatini çekiyor. Kullanıcılar, snapchat siyah tema ve snapchat dark mode nasıl yapılır diye de internet üzerinden araştırmalar yapıyor. Siyah tema, karanlık mod, dark mode, hepsi aynı anlama çıkıyor. Snapchat için hem iPhone yani ios hem de android cihazlarda nasıl karanlık mod etkinleştirilir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Snapchat karanlık mod, geceleri göz sağlığı için daha iyi olduğu için pek çok kişi tarafından sıkça kullanılır. Bazı kullanıcılar ise daha estetik buldukları için karanlık modu kullanmayı tercih eder.

 Snapchat Dark Mode (Karanlık Mod) Nasıl Yapılır?

 Snpchat’te genellikle görünüm ve kamera ile ilgili özellikler dikkat çektiği için karanlık modu farketmemiş olabilirsiniz. Ama bu işlem, öğrendikten sonra sadece birkaç saniyenizi alır. Karanlık mod ilk olarak iOS cihazlara özgü bir özellikken Android cihazlar ise hızlı bir şekilde bu özelliği bünyesine dahil etti. Artık hemen hemen tüm cihazlarda karanlık mod özelliği bulunuyor. Telefon genellikle karanlık moda alınabildiği gibi sadece uygulamalar da karanlık moda alınabilir.

 Snapchat karanlık modu, ise kullanıcılarına üç farklı seçenek sunar. Bunlar ise; her zaman açık, sistemle eşleştir, her zaman karanlık seçenekleridir. İsteğinize göre bunlardan birini tercih ederek cihaz modunu kolaylıkla ayarlayabilirsiniz. Snapchat karanlık mod ise şu şekilde ayarlanır:

Haberin Devamı

Öncelikle cihazınızda Snpachat uygulamasını açmanız gerekir.

Sol üst köşede bulunan avatarınıza tıklamanız gerekir.

Buradan da “Ayarlar”a devam etmeniz gerekir.

Ayarlar seçeneklerinin içinde yer alan “Uygulama Görünümü”ni seçmeniz gerekir.

Sistemle eşleştir, her zaman açık, her zaman karanlık seçeneklerinden her zaman karanlık’ı seçmeniz gerekir.

Eğer burada sistemle eşleştiri seçerseniz cihazınızın görünümüne ayak uydurmaya çalışır. Yani cihaz karanlık moddaysa Snapchat uygulaması da karanlık modda olur. Fakat açık moddaysa o da açık modda olur. Şu an için de uygulama içi karanlık mod sadece iOS cihazları için vardır.

 Snapchat Siyah ve Koyu Tema Yapma Adımları (Android & iPhone)

 Telefonlarını gece kullanırken insanlar sıkça göz yorgunluğu yaşar. Aynı zamanda sadece bu değil, bunun yanında ekranlardan gelen güçlü mavi ışık da uyumayı zorlaştırabilir ve baş ağrılarına hatta daha fazlasına neden olabilir. Bundan kaçınmak için de, pek çok web sitesi, uygulama ve akıllı cihaz alternatif bir şekilde karanlık mod sunar.

Haberin Devamı

 Karanlık mod bazen de gece modu olarak tanımlanır. Bu uygulamanın renk düzeninin ise daha karanlık bir manzaraya göre değiştirildiği bir ayardır. Karanlık mod için başka kullanılan bir diğer terim ise, uyku modudur. Biraz uyanık kalmayı düşünüyorsanız ekran ışığıdır. Karanlık mod diğer uygulamalar için kullanılabilir. Telefonunuzda Snapchat uygulamasını açarak güncellemek için eğer Apple App Store’a gitmediyseniz uygulamanın güncel olduğundan emin olmanız gerekir. Snapchat’i karanlık moda almak için şu adımları izlemeniz gerekir;

Cihazınızda Snapchat uygulamasının güncel halini başlatmanız gerekir.

Ekranın sol üst köşesinde yer alan avatarınıza ya da Bitmoji simgesine dokunmanız gerekir.

Haberin Devamı

Şimdi ekranın sağ üst köşesinde yer alan Ayarlar simgesine dokunmanız gerekir.

‘Görünüm’ seçeneğini görene kadar listeyi kaydırmanız gerekir.

Görünüm görünümünü eğer görmüyorsanız, Snapchat’ta karanlık modu kullanamazsınız. Ama görürseniz, etkinleştirmek için şu adımları izlemeniz gerekir

Görünüm’ seçeneğine dokunmanız gerekir.

Sisteminizin temasına bakılmadan uygulamada karanlık modun her zaman etkin olabilmesi için buradan ‘Her Zaman Karanlık’ı seçmeniz gerekir.

Eğer isterseniz sisteminizin temasına uyacak bir şekilde bırakabilirsiniz. Bu nedenle de, iPhone’unuzda karanlık modu açarsanız, uygulamanız da karanlık bir temaya geçer. Aynı zamanda bunun tersi de geçerlidir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!