Şehir güvenliğinde yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

Şehir güvenliğinde yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 15:22

Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve mevcut sistemlerle entegre olabilme kabiliyetine sahip yerli yazılım ile şehirler, “Güvenli ve Akıllı Şehirler” kriterlerine uygun güvenlik seviyesine yükselirken tek bir noktadan merkezi yönetim de sağlanıyor.

Haberin Devamı

Proline, “Güvenli ve Akıllı Şehirler” kavramının temel bileşeni “Akıllı Güvenlik” alanında taşları yerinden oynatacak “Akıllı Güvenlik Yönetim Sistemi” (iSIM – Intelligent Security Information Management) yazılımının lansmanını Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’nda gerçekleştirdi.

Proline İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit ve Proline Ar-Ge Direktörü Banu Altay’ın katılımı ile Rixos Grand Ankara’da düzenlenen basın toplantısında iSIM yazılımının özellikleri ve geleceğin şehirlerini nasıl şekillendireceği kamuoyu ile ilk kez paylaşıldı.

Tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen iSIM yazılımı, hem şehir güvenliğinde hem de yüksek güvenlik gerektiren alanların güvenliğinin sağlanmasında kullanılabiliyor. iSIM ile marka ve platform bağımsız bir şekilde sensörlerden alınan veriler işlenebilmekte ve bu şekilde temelde 3 önemli fayda sağlanıyor: Farklı sistemlerin entegrasyonu, tek merkezden yönetim avantajıyla hızlı karar alabilme ve aksiyona geçebilme, bu sürecin bir sonucu olarak da artan toplum huzuru ve vatandaş memnuniyeti.

Haberin Devamı

Yazılımın en önemli özelliklerinin başında ise mevcut sistemlerle birlikte çalışabilmesi ve bu altyapılara destek verebilmesi geliyor. Bu yazılım sayesinde Proline’ın entegre ettiği sensör ve kameralar haricinde şehir genelinde bulunan otel, alışveriş merkezi, havaalanı ve stadyum gibi noktalara önceden yerleştirilmiş kameralardan elde edilen veriler de toplanabiliyor ve komuta & kontrol merkezinde tek ekrandan yönetilebiliyor. iSIM’in sahip olduğu coğrafi bilgi sistemi modülü ile trafik yönetimi harita üzerinde gerçek zamanlı olarak yapılabilirken, akıllı video analiz algoritmaları ile operatörler tarafından takibi mümkün olmayan binlerce kameradan alınan görüntüler incelenerek herhangi bir alarm durumunda hızlı aksiyon alınabilmesi sağlanıyor. Bu sayede kural ihlallerinin önlenebilmesi için daha önceden yerleştirilmiş kameralar ile Proline’ın yeni yerleştirdiği sensör ve kameralar aynı anda çalışarak en doğru analizler yapılıyor, tüm kentin merkezi yönetimi tek bir noktadan sağlanıyor. Örneğin; sisteme mavi renkte gömlek giyen bir kişinin tespit edilmesi komutu verildiğinde, hem yeni kurulan kamera sistemleri hem de daha önceden kurulmuş kamera sistemleri aynı anda hedefi bulmak için harekete geçiyor. iSIM, sistemler arasında bütünlüğü sağlayarak adli olaya karışan şüphelilerin alışveriş merkezinden otoyola, otoyoldan havalimanına kesintisiz olarak takip edilerek yakalanmasını da kolaylaştırıyor ve kamu güvenliğinin tesisi için kolluk kuvvetlerine önemli bir altyapı sunuyor.

Haberin Devamı

iSIM, akıllı şehir yönetim sistemlerini bir bütün olarak ele alarak, tek başlarına zayıf bir şekilde konumlandırılmış çözümleri birleştiriyor ve bir güvenlik yönetimi zinciri haline getiriyor. Böylece iSIM, “Güvenli ve Akıllı Şehirler” alanında büyük ihtiyaç olan güvenliğin sağlanabilmesi konusunda somut çözümler ortaya koyuyor. iSIM, akıllı şehirlerin önemli bileşenlerinden olan enerjinin verimli kullanılması ve yönetimi, ulaşım ve belediyecilik alanlarında da çözümleri kendi bünyesinde barındırıyor.

iSIM yazılımı sayesinde, şehirlerin güvenlik altyapıları gelişmekle kalmıyor, gelecekte şartların değişmesi durumunda dahi kullanabilecek bir güvenlik altyapısı ortaya çıkıyor. İleride nüfus arttıkça veya yeni kamera sistemleri eklendikçe güvenlik altyapısını genişletmek ve kapasitesini artırmak için beklenmedik ek maliyetlere de ihtiyaç duyulmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!