Sakarya Üniversitesi’nde ’Hacker’ kampı

Güncelleme Tarihi:

Sakarya Üniversitesi’nde ’Hacker’ kampı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 12:21

SAKARYA Üniversitesi, Bilgi Güvenliği Akademisi ve Bilgi Güvenliği Derneği’nce düzenlenen ’Hacker Kampı’na 200 kişi katılırken, kampta ’beyaz şapkalı hackerlar’ olarak bilinen siber güvenlik uzmanlığı konusunda eğitim verildi.

Haberin Devamı

Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen ’Hacker Kampı’na 200 kişi katıldı. Siber güvenlikle ilgili farkındalığı, bilgi ve tecrübeyi artırmak amacıyla düzenlenen kamp herekese açık gerçekleşti. Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’nde iki gün boyunca verilen eğitimde katılımcılara ’Enine Boyuna Siber Güvenlik’, ’Web Güvenliği’, ’Linux Sistem Yönetimi’, ’Herkes için Python’ konularında hem siber saldırı, hem de siber savunma alanında yapılan çalışmalar, uygulamalı olarak gösterildi.

Sakarya Üniversitesi Siber Güvenlik Öğrenci Topluluğu Akademi Başkanı Doç.Dr. İbrahim Özçelik, ’Enine Boyuna Siber Güvenlik’ konusunda temel network, siber dünyada yaşanan güncel olaylar ve iş imkanlarının anlatıldığını belirterek, "Enine Boyuna Siber Güvenlik konusunda bilgi toplama yöntemleri, elde edilen bilgiler doğrultusunda nasıl saldırı yapılabileceği ve bunlara karşı nasıl savunulacağı gibi konular işlenerek geniş çaplı bir eğitim yapılmış oldu. Web Güvenliği başlığında web sitelerinin temel işleyişi, bu alanda en çok karşılaşılan güvenlik zafiyetleri ve bunlara karşı alınabilecek güvenlik önlemleri gibi konular işlendi. Kampta katılımcılara çeşitli sorular ve ödevler verildi. Bunlara ek olarak siber suçlardan, iş imkanlarından ve staj olanaklarından kısaca bahsedildi. Linux Sistem Yönetimi başlığında linux sistemlerinin yapısı, işleyişi, kullanım alanları ve nedenleri gibi konular işlendi. Uzak bağlantıların yapılabilmesi ve güvenliği gibi konularda eğitimin içinde işlenen konular arasındaydı. Herkes için Python eğitiminin asıl amacı ise her kesimden insanların python dilinin gücünü keşfetmelerine yardımcı olmaktı. Bu kapsamda temel linux ile giriş yaptıktan sonra python da temel işlemler ve dilin yapısı hakkında konular işlendi. Daha sonra 15 farklı python modülünün detaylı kullanımı gösterilerek katılımcılarla öğrendiklerini pekiştirmelerini sağlayan eğlenceli uygulamalar yapıldı" dedi.

Haberin Devamı

Doç.Dr. Özçelik iki gün süren eğitimde ’beyaz şapkalı hackerlar’ olarak bilinen siber güvenlik elemanlarının, bilişim suçları işleyen kötü niyetli bilgisayar korsanlarının teknik ve yöntemlerini bilmesinin yanında, bunlara karşı önlem alma ve saldırıları ortadan kaldırma konusunda eğitim verildiğini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!