Sahte GSM e-Faturalarına dikkat

Güncelleme Tarihi:

Sahte GSM e-Faturalarına dikkat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2012 10:25

Bilgisayar ve mobil cihaz kullanıcılarını mağdur etmek için her yolu deneyen hackerlar şimdi de gözünü e-faturalara dikti.

Haberin Devamı

ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, hackerların son zamanlarda pdf gibi görünen .exe uzantılı  sahte e-fatura düzenleyerek kullanıcıların bilgisayarına virüs bulaşmasına neden olduklarını açıkladı.

Hackerlar bilgisayar kullanıcılarına ait isim, e-posta, fatura ve kargo adresleri, telefon numaraları ve hatta kredi kartlarının bilgilerini kolaylıkla ele geçirebiliyor. Akkoyunlu kolay yoldan para kazanma yolunu seçenlerin son zamanlarda kullanıcılara pdf gibi görünen .exe uzantılı e-fatura gönderdiklerini belirtti. Bilgisayar kullanıcıları .exe uzantılı sahte e-faturaları açtığında zararlı yazılımlar bilgisayarlarına yükleniyor.

Bilgisayara yüklenen zararlılar, hackerların bilgisayarların kontrolünü ele geçirmesine ve şahsi bilgilerinin çalınmasına neden olabiliyor.

Alev Akkoyunlu sahte e-faturalardan korunmanın en etkili yöntemin, tanımadık e-posta adreslerinden gelen .exe uzantılı e-faturaları açmamak ve güncel bir anti-virüs yazılımına sahip olmak olduğunu belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!