Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur

Güncelleme Tarihi:

Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2021 14:58

Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan ve oyuncular için sunduğu pek çok çözümle adından söz ettiren Razer, sadece geliştirdiği teknolojilerle değil, aynı zamanda sosyal faaliyetleriyle de beğeni topluyor. Bir yandan yeşil enerjiye destek veren ve dünyanın daha sürdürülebilir bir hale gelmesi için çalışmalarını yoğunlaştıran şirket, aynı zamanda e-spor tutkunlarının sağlığını da düşünüyor. Razer’ın duyurusunu yaptığı Champions Start from Within isimli sağlık programı da buna güzel bir örnek.

Razer, Champions Start from Within ismini verdiği sağlık programıyla dikkatleri üzerine çekti. Profesyonel düzeyde ya da gelişmekte olan espor oyuncularına yönelik hazırlanan bu sağlık programı, esporcuların fiziksel ve zihinsel olarak pek çok kaynak içeriyor.

Geçtiğimiz aylarda duyurusu yapılan bu program, esporcuların sağlığı için bir dizi video, makale, bağlantı ve etkinlik içeriyor ve esporcuların kendini daha iyi hissetmesi adına psikologlar, fizyoterapistler, beslenme uzmanları ve diğer uzmanlarla iş birliği yapılıyor. Amaç ise sayıları hızla artan esporcuların daha sağlıklı kalabilmesini sağlamak.

Razer’ın bu çalışması oldukça kıymetli. Çünkü sayıları hızla artan esporcular, aynı zamanda önemli bir gelir kalemini de oluşturuyor. Öyle ki, küresel e-sporun, 2021’de yıllık olarak 14,5% büyüme görerek 1.084 milyon dolar değerine gelmesi bekleniyor.

Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur

Üzerinde çok düşünülmese de, esporcular için oldukça yorucu bir süreç söz konusu. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak farklı süreçlerden geçen espor tutkunları, desteğe ihtiyaç duyabiliyor. Birçok rekabetçi oyun turnuvalarında kazanılan şöhret, tanınma hissi ve sürekli artan ödül miktarlarından ötürü, sporcular genellikle sınırlarını zorlarken bu süreçte farkında olmadan zihinsel ve fiziksel sağlıklarını ihmal ediyorlar. Bu da bir noktadan sonra esporcuların çok daha erken yaşlarda emekli olması anlamına geliyor. Geleneksel sporculara kıyasla esporcular çok daha erken yaşlarda emekli oluyor. Yaş 25’e geldiğinde artık espor ile hayatını devam ettirme gücünü kendinde bulamayanlar, kariyerlerini farklı bir rotada çizmeye başlıyor.

Elbette bunda espor tutkunlarının gereken desteği almamaları önemli bir etken Düzensiz programlar, fiziksel zedelenmeler, zihinsel stresler ve bunun gibi pek çok etmen, esporcuların çok daha erken yaşlarda emekli olması anlamına geliyor.

Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur

Razer da işte tam bu noktada e-spor tutkunlarının yanında olmak için yeni bir programı hayatına geçirmiş durumda. Fiziksel aktivite, zihinsel sağlık, uyku ve beslenme olmak üzere dört temel yoldan hareket eden şirket, bu program çerçevesinde sağlık uzmanlarını, profesyonel sporcuları, düşünce liderlerini ve önde gelen espor ekiplerini bir araya getirmeyi ihmal etmedi.

Şirket, e-spor tutkunlarının sürece daha hızlı adapte olması adına oyunculuğun zorluklarına karşı onları alıştırırken, bunun için çok sayıda konuşma ve etkinlik düzenliyor. Bir sonraki büyük turnuvaya hazırlanırken fiziksel ve zihinsel olarak esporcuların nasıl fiziksel ve zihinsel olarak hazırlanacağına dair ipuçları veren Razer, esporun zihinsel ve fiziksel taleplerine ışık tutacak panel tartışmaları ile sporculara rehberlik ediyor.

Panellerde; Respawn Therapy‘de Esports Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Jordan Tsai, şu anda önde gelen oyuncu sağlığı ve zindelik markası Ritual Motion‘ın içerikten sorumlu başkan yardımcısı olan eski bir pediatrik travma cerrahisi teknolojisi uzmanı Crystal Mills; For The Wellness‘ın kayropraktik doktoru Dr. Drew Schwartz ve dünyanın dört bir yanından en iyi espor organizasyonlarından oluşan Team Razer’dan profesyonel espor sporcularının konuşmaları bulunuyor.

Ayrıca oyuncuların fizyoterapistler, doktorlar ve diğer profesyoneller ile bireysel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış toplantılar düzenleyebilecekleri bir randevu sistemi aracılığıyla Razer’ın ortak uzmanlarına bire bir erişim şansı da bulunuyor.

Razer, diğer yandan sağlıklı yaşam atölyeleri de düzenliyor. Bir sporcunun bu amansız şampiyonluk arayışında sağlığına ve vücuduna nasıl özen gösterebileceği ve ilgilenmesi gerektiğine ışık tutmak için Razer’ın verdiği bu destek gerçekten de oldukça önemli.

Champions Start from Within, Ritual Motion’dan makaleler ve oyuncular için sağlık ve zindeliği iyileştirmeye kendini adamış Fizik Tedavi Doktorlarından oluşan bir organizasyon olan Respawn Therapy’den bir dizi video ile yayına girdi. Konular; yorgunluk ve tükenmişlikle başa çıkmaktan uygun oturma duruşlarına, stres ve toparlanma kavramlarını keşfetmeye kadar uzanıyor.

Bilek yaralanmaları, göz yorgunluğu ve sırt ağrıları gibi fiziksel ağrıları düzeltmekten, eğilmenizi önleyen zihinsel ipuçlarına kadar pek çok noktada e-sporcuların yanında olan ve esporcuların sağlığı konusunda rehberlik eden teknoloji devi, e-sporcuların daha sağlıklı alışkanlıklar edinmesini sağlıyor ve böylece uzun yıllar gönül verdiği oyun dünyasından kopmamasını sağlıyor.



İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!