Saati kim buldu ve icat etti? Saat ne zaman bulundu

Güncelleme Tarihi:

Saati kim buldu ve icat etti Saat ne zaman bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2020 02:56

Saat dünyadaki en önemli icatlardan biri olarak kabul edilmektedir. Pek çok saat çeşidi bulunmaktadır. Duvarlara astığımız kolumuza taktığımız saatler hayatımızın büyük bir alanında bize eşlik eder. Zamanı takip edebildiğimiz saatin bir buluş serüveni de bulunmaktadır. Peki, saati kim buldu? Saati kim icat etti? Saat ne zaman bulundu? İşte saat ile ilgili tüm detaylı bilgiler.

Haberin Devamı

Saat bulunan en önemli icatlardan birisidir. Saatin bulunması oldukça eski bir tarihe dayanmaktadır. Saatin bulunuşu antik döneme kadar uzanmaktadır. Saati zaman içerisinde pek çok kişi geliştirmiş ve bulmuştur.

 Saati Kim Buldu?

 İlk saati bir mekanik saat olan Çinli bilgin Su Song tarafından icat edilmiştir. Su Song icat ettiği ilk saat bir mekanik saatti ve bu saat bir su ile çalışıyordu. İlk mekanik olarak üretilen analog saati ise Jacob Zech tarafından icat edilmiştir. Daha sonra bulunan bu saatleri ünlü bilim adamları Galile tarafından da geliştirilmiştir. Günümüzde kullanılan ilk modern yaylı saatler ise Alman mucit olan Peter Henlein tarafından icat edilmiştir.

 Saati tarihte pek çok kişi icat etmiştir. İlk olarak Çinli bilim adamı Su Song tarafından icat edilen saat daha sonra Jacob Zech ve Peter Henlein tarafından da icat edilmiştir.

Haberin Devamı

 Saat Ne Zaman Bulundu?

 İlk saat antik çağ döneminde Mısır'da 6000 bin yıl önce bulunmuştur. Günümüzde kullandığımız modern saat ise 1525 yılında icat edilmiştir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!