Saat Pili Nasıl Değiştirilir? Saat Pili Değiştirme (Adım Adım)

Güncelleme Tarihi:

Saat Pili Nasıl Değiştirilir Saat Pili Değiştirme (Adım Adım)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 20:44

Zaman hakkında bize bilgi veren saatlerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Saatler kimi zaman bilekleri, kimi zaman da masaları ve duvarları süsleyen bir dekor öğesi de olmaktadır. Ancak saatlerin çalışmasını sağlayan pillerin sınırlı bir dayanma noktası bulunmaktadır. Bu durumda saatin tekrar çalışmasını sağlamak için yapılması gereken yeni bir pili saate takmak olmaktadır. Peki, saat pili nasıl değiştirilir? Saat pili değiştirme (adım adım) nasıl olmaktadır? İşte saat pili değişimi hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.

Haberin Devamı

Saatlerin pilini bu konuda tecrübeli olan kişilerin ya da teknik servisin değiştirmesi daha iyi olmaktadır. Özellikle kol saatlerine takılan pillerin alanında uzman kişiler tarafından değiştirilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde saatte birtakım sıkıntıların meydana gelmesi mümkün olmaktadır.

Saat Pili Nasıl Değiştirilir?

Zamanın takip edilmesi için tasarlanmış bir aksesuar olan saatler birtakım özelliklere sahip olmaktadır. Saatlerde kullanılan piller kapasitelerine göre uzun ya da kısa ömürlü olabilmektedir. Kaliteli bir pil bir kol saatinin 3 ya da 4 sene boyunca çalışmasını sağlamaktadır. Pili biten bir saatin yeniden pil takılarak çalışmaya devam etmesi için yapılması gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Saat pili değiştirilirken yapılması gerekenler şunlar olmaktadır:

- Saatin arka kısmında yer alan girintiyi bulmak.
- Girintinin olduğu kısma keskin bir alet ya da cımbız sokmak.
- Saatin arka kapağını çıkarmak için aleti çevirmek gerekir
- Yeni pili, pil yuvasına yerleştirerek saatin arkasını tekrar çıkan yere yerleştirmek gerekmektedir.

Saat Pili Değiştirme (Adım adım)

Saatin çalışmasını ve korunmasını sağlayan mekanik sistemin arka kapak olduğu ifade edilmektedir. Markalara göre birbirinden farklı olan bu kapakları açmak için çok çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bir saatin pilini değiştirmek için ilk yapılması gereken arka kapağın açılması işlemi olmaktadır. Arka kapağı açarken zorlayıcı hareketlerde bulunarak saate zarar verilmemesi gerekmektedir. Özellikle bir kol saatinin arka kapağını açarken bu iş için uygun olan ekipmanların kullanılması tavsiye edilmektedir. Arka kapak açıldıktan sonra pil değiştirmek için yapılması gerekenlere geçilmektedir.

Kol saatinin arka kapağı açıldığında pil yerleşim alanı ve saatin mekanik sistemi ile karşılaşmak mümkün olmaktadır. Ömrünü tamamlamış olan eski pilin yerinden dikkatli bir şekilde çıkarılması gerekmektedir. Pil yuvasından çıkarıldıktan sonra saatin markasına uyumlu olan yeni bir pili yerine yerleştirmek gerekmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus pili yuvasına düzgün bir şekilde yerleştirmek olarak ifade edilmektedir. Pil yerleştirildikten sonra vakit kaybetmeden saatin arka kapağının yerine takılması gerekmektedir. Vakit kaybetmeden arka kapağı takmak saatin içine toz ve nem girmesine engel olması açısından son derece önemli bir husus olmaktadır.

Saatin arka kapağını çıkarırken nasıl dikkatli olunması gerekiyorsa aynı özeni takarken de göstermek gerekmektedir. Saatte herhangi bir hasar oluşmaması için arka kapağı takarken doğru araçları kullanmak önerilmektedir. Gerekli olan uygulamalar yapıldıktan sonra saatin arka kapağının sıkıca kapatılması gerekmektedir. Saatin kapağı kapatıldıktan sonra düzenli bir şekilde çalışıp çalışmadığı kontrol edilmektedir. Masa saati ve duvar saatleri için de durum farklı olmamaktadır. Bu saatlerde kol saatlerinden farklı olan bir pil kullanılmaktadır. Biten pilin yerine yenisi eklenerek çalıştığı kontrol edilmektedir. Masa ve duvar saatlerinde arka bir kapak bulunmamaktadır. Bu saatlerde pilin içine yerleştirildiği mekanizma açıkta kalmaktadır. Düzenli aralıklarla bu mekanizmayı silmek, tozunu almak gerekmektedir. Bu sayede saatleri uzun yıllar kullanmak mümkün olmaktadır. Kol saatleri daha profesyonel bir iş gerektirdiği için bu saatlerin pillerini teknik servisin değiştirmesi tavsiye edilmektedir. Bu sayede saat hiçbir zarar görmeden çalışmaya devam etmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!