RIM'den bilgilendirme mektubu

Güncelleme Tarihi:

RIMden bilgilendirme mektubu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2010 15:59

Devletlerle gerçekleştirdiği gizli ve yasal görüşmeleri ifşa ettiği iddiasıyla ilgili RIM, resmi bir açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

RIM'in açıklaması ise şöyle:

"RIM olarak, Hindistan Hükümeti tarafından bugün yayınlanan açıklamaya cevaben ve 2 Ağustos tarihinde yayınlamış olduğumuz Müşteri Bilgilendirme Mektubu’na ilave olarak müşterilerimizi tekrar bilgilendirmek isteriz. RIM; devletlerle gerçekleştirdiği gizli ve yasal görüşmeleri ifşa edemediği gibi, müşterilerine, yasal ve ulusal güvenlik gereksinimlerini karşılarken vatandaşların ve kurumların hukuksal ihtiyaçlarını da koruma çerçevesinde devletlerle mümkün olduğunca işbirliği içinde olmaya çalıştığının güvencesini vermektedir. RIM, ağ sağlayıcılarına “yasal” erişim çerçevesinde verilen tüm hakları, aşağıda yer alan 4 maddede belirtilen keskin bir çizgi ile ayırmıştır.

1.       Ağ sağlayıcılarının yetkinliklerinin, devletlerin yasal gözetimi ve hukuki kuralları çerçevesinde belirlenen yasal erişim ve ulusal güvenlik gereksinimleri ile sınırlı olması.

Haberin Devamı

2.       Ağ sağlayıcılarının yetkinlikleri, teknoloji ve satıştan bağımsız olmak zorundadır. BlackBerry müşteri hizmetlerine erişim hakları, operatörlerin ve kural koyucuların RIM’in rakipleri veya benzer iletişim teknolojisi firmalarına zorunlu koştuğundan daha fazla olamaz.

3.       BlackBerry Kurumsal Sunucu müşterileri için güvenlik mimarisinde herhangi bir değişiklik yoktur. Çünkü söylentilerin aksine, söz konusu güvenlik mimarisi tüm dünyada aynıdır ve RIM müşterilerinin kriptolama anahtarlarını sağlama yetisine sahip değildir. RIM’in bu konumunun altında yatan sebebi, güçlü kriptolamanın uluslararası işleri almak ve sürdürmek için her ülkede temel bir ticari gereklilik olmasıdır. Ayrıca benzer güçlü kriptolama, kurum ve devlet iletişimini korumak amacıyla hem kablolu hem de kablosuz ağlardaki geleneksel Özel Sanal Ağ’larda (VPN) yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

4.       RIM yasal erişim gereksinimleri için, ülkelere özel anlaşmalar tanımayan, tutarlı bir global standart sürdürmektedir.

Saygılarımızla,"

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!