PUBG Mobile turnuvasına Türk takımı damga vurdu

Güncelleme Tarihi:

PUBG Mobile turnuvasına Türk takımı damga vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2020 08:14

6-9 Ağustos’ta oynanan PUBG Mobile World League Season Zero West Finalleri’nin (PMWL) kazanını Futbolist oldu. Bu şampiyonlukla bugüne kadar bir Türk takımının tek turnuvada elde ettiği en büyük para ödülünün de sahibi oldu.

Haberin Devamı

PMWL Season Zero Finalleri şampiyonların belirleneceği son ana kadar aşırı çekişmeliydi ve adeta uzman yetenekler gösterisine dönüşmüştü. PMWL West'te Futbolist, saha kenarında onları son maçta yenen Loops Esports'un şampiyonluk mücadelesini izlerken, Loops Esports’un Udr Killers'a yenilmesi sonucu liderliği ele geçirerek kazanan ekip oldu. PMWL Season Zero Finalleri ve 3 haftalık Regular Season(Lig Maçları) ardından Futbolist bütün PMWL West Season Zero boyunca toplam 127.000 Amerikan doları kazandı.

PMWL Zero Sezonu Finali’nin ardından Futbolist'ten Alper Umut "Solkay" Can Ayyıldız, PMWL Season Zero West Finali’nin açılış MVP(En Değerli Oyuncu)'si seçilerek, yarışmadaki üstün performansından dolayı 10.000 Amerikan doları ödül aldı.

PMWL Lig finallerinde, PUBG MOBILE Esports eş zamanlı 1,1 milyon izleyiciyle tüm zamanların en yüksek izlenme rekorunu kırdı. Bu da PUBG MOBILE Esports’un artan bir hayran kitlesi olduğu anlamına geliyor.

Haberin Devamı

1 Eylül tarihinde başlayacak olan PUBG Mobile Club Open (PMCO) 2020 Sonbahar Dönemi’nde Türkiye’de 32 takım, 12 gün boyunca PMWL West şampiyonu Futbolist’le mücadele edecek ve yeni PMCO Türkiye şampiyonu olmak için sahaya çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!