Pokerde hile yapan truva atı

Güncelleme Tarihi:

Pokerde hile yapan truva atı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 13:33

ESET, kart oyunlarında hile yapmayı hedefleyen Odlanor adlı bir casus yazılımı konusunda uyarıda bulundu. Bu kötü amaçlı yazılım, çeşitli dijital poker oyunlarında karşı oyuncunun kartlarını görüyor ve böylece haksız avantaj sağlayarak oyun kazandırıyor.

Haberin Devamı

Global antivirüs yazılım kuruluşu ESET, dijital hizmet veren PokerStars ve Full Tilt Poker kullanıcılarını ‘Odlanor‘ adı verilen casus yazılımı konusunda uyardı. Bu truva atı, enfekte olmuş kullanıcının oyundaki elinin ekran görüntüsünü alıyor ve siber saldırgana oyunlar sırasında hile yapmasına izin veriyor.

WINDOWS’TA ETKİN

Teknik olarak ‘Win32/Spy.Odlanor‘ olarak etiketlenen bu zararlı yazılım, ESET’in tespitlerine göre Eylül ayı içinde yüzlerce kullanıcıya bulaştı. ESET araştırmacıları, yaptıklar truva atı analizinde bu yazılımın Windows sistemlerinde etkin olduğunu keşfetti.

ELDEKİ KARTLARI RAKİBE GÖSTERİYOR

ESET Kıdemli Güvenlik Uzmanı Robert Lipovsky, “Bu truva atının Daemon Tools ve ya uTorrent gibi çeşitli genel amaçlı programların yanı sıra çeşitli poker programlarında da kullanıldığını gördük“ bilgisini paylaştı. Lipovsky, sözlerini şöyle sürdürdürü: “Yazılım bir kez yüklendiğinde, ilk olarak PokerStars ya da Full Tilt Poker uygulamalarının çalışıp çalışmadığını kontrol eder. Çalıştığını onaylarsa, kurbana her hangi bir uyarı vermeden oyuncunun elinin ekran görüntüsünü almaya başlar. Oyuncunun elindeki kartları gösteren ekran görüntüsü saldırganlara gönderilir. Böylelikle haksız avantaj elde edilerek poker oyunu kazanmak suç haline gelir.“

Haberin Devamı

Lipovsky’nin verdiği bilgiye göre analizler, kurbanların büyük bir kısmının Rusya ve Ukrayna’nın yanı sıra Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Macaristan gibi Doğu Avrupa ülkelerinden geldiğini gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!