PlayStation'da bir dönemin sonu geliyor!

Güncelleme Tarihi:

PlayStationda bir dönemin sonu geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 19:45

Sony, PlayStation 3 üretimini durdurma kararı verdi. Yıllardır hayatımızda olan ve pek çok eve giren PlayStation 3 artık üretilmeyecek. Sony, PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro ile yoluna devam edecek.

Haberin Devamı

Sony’nin resmi PlayStation web sitesinde ve birçok yerde verilen işaretler, bir süredirPlayStation 3 üretiminin sonunun geleceğine dair hazırlıklı olmamız gerektiğini gösteriyordu. PlayStation 3 Japonya’da ilk kez Kasım 2006’da piyasaya sürüldü, daha sonra Mart ayında Avrupa’da piyasaya çıktı ve toplamda 80 milyondan fazla satış rakamına ulaştı.

PS3, başlarda piyasaya kendisinden bir sene önce giren rakibi Xbox 360’ın gölgesinde kalmış ve satışlar konusunda da rakibini biraz geriden takip etmişti. Daha sonraları PS2’nin hit oyunlarını da desteklemeye başlayan konsolun en fazla satılan oyunu ise toplamda 20 milyonluk bir satış rakamına ulaşan GTA V oldu.

PS3 nihayet, 2012’de Super Slim modelinin piyasaya sürülmesinden kaynaklanan bir artışla piyasada tutunmaya devam etti ve PS4'ün piyasaya çıkışının hemen öncesinde de The Last of Us gibi muhteşem bir oyuna kavuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!