Pera 64’te geçici radyo istasyonu kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Pera 64’te geçici radyo istasyonu kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 11:14

Red Bull Music Academy (RBMA) Radio 11-20 Kasım 2016 tarihleri arasında Pera’nın proje alanı Pera 64’te geçici bir radyo istasyonu kuracak. Dijital olarak tüm dünyaya yayın yapacak olan RBMA Radio Istanbul, 10 günde 70 sanatçı, 60 radyo programı, 6 paralel etkinlik ve 8 canlı stüdyo performansına sahne olacak

Haberin Devamı

Red Bull Music Academy tarafından hayata geçirilen, Los Angeles, New York, Berlin ve Detroit gibi dünyanın pek çok prestijli şehrinde, belli dönemlerde uluslararası yayın yapan ‘RBMA Radio’ İstanbul’a taşınıyor. Red Bull Music Academy’nin radyo iceriklerinin programlama sürecinde Türkiye kültür sanat ve bağımsız müzik sahnesinin önemli oluşumlarından Bant Mag ile güçlerini birleştirdiği RBMA Radio İstanbul, 11-20 Kasım 2016 tarihleri arasında Pera 64’te hayata geçecek. Proje 10 gün boyunca 70 sanatçı, 60 canlı yayın, 6 paralel etkinlik ve 8 canlı stüdyo performansına sahne olacak. RBMA Radio Istanbul’da sanatçı röportajları, tematik programlar, özel çalma listeleri, projeye konuk olacak yabancı sanatçıların programları ve canlı performans kayıtları müzik severlerin beğenisine sunulacak.

RBMA Radio İstanbul’un programı şehrin müzik endüstrisine dokunan tüm unsur ve sanatçılar gözetilerek yapılan bir seçkiyle oluşturuldu. İlk sekiz gün boyunca saat 16.00-17.00 arasında; elektronik müzik alanında Türkiye’de ilk kez üretim yapan usta isimlerden Gökçen Kaynatan, Yeni Türkü, Zafer Dilek, Seyyal Taner, Okay Temiz, Cahit Berkay ve Mustafa Özkent gibi Türk müziğine uzun yıllar emek veren isimlerin yer bulacağı Efsaneler Kuşağı, Türk pop müziğiyle ilgili yazdığı kitaplar ve yazılarla tanınan uzman isim Murat Meriç’in sunumuyla dinleyicilere ulaşacak.

10 günlük program kapsamında radyo stüdyosuna Mirkelam, Ayşegül Aldinç ve Yasemin Mori gibi başarılı isimler konuk olurken, İnsanlar, Can Güngör, 90BPM, Korhan Futacı Gaye Su Akyol, Ceylan Ertem, Palmiyeler ve Baba Zula gibi sevilen isimler ise stüdyoda, radyo üzerinden dinleyicilerle buluşacak ve canlı performanslar sergileyecek. Her türden iyi müziği yaymak mottosuyla yola çıkan RBMA Radio Istanbul’da İnsanlar, Adamlar ve Hayvanlar Alemi gibi alternatif müzik grupları da kendine yer bulacak.

RBMA Radio Istanbul yan etkinlik olarak 3 farklı şehirde 8 etkinlik gerçekleştirecek. 28 Ekim’de DJ No Frost ile Kornel Kovacs ve Kaan Düzarat İzmir’de 1888’de müzikseverlerle buluşurken, Kovacs ve Düzarat 29 Ekim’de bu kez DJ Cem Vegas'ın açılısıyla Ankara Kite’da sahnede olacaklar. Bu şehirlere yapılan ziyaretler sırasında da İzmir ve Ankara’nın müzik sahnelerine dair hazırlanacak radyo programları da RBMA Radio İstanbul sırasında Kaan Düzarat prodüktörlüğünde dinleyiciyle buluşacak. RBMA Radio İstanbul'un İstanbul’daki etkinlikleri ise radyonun yayına başladığı 11 Kasım Cuma günü Babylon’daki acılıs Partisi ile start alacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!