PC oyunlarına ilgi artıyor

Güncelleme Tarihi:

PC oyunlarına ilgi artıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 11:42

Bu yıl masaüstü bilgisayar oyunlarında versiyon yükseltmek için gerekli teknik donanımlara 23,6 milyar dolar yatırılması bekleniyor.

Jon Peddie teknoloji araştırma şirketinin raporundan derlenen bilgilere göre, küresel ölçekte bilgisayar oyunları için makinelere 1000 dolar ve üzerinde para yatıran 54 milyon “oyun hastası” bulunduğu ve 2015 yılına kadar yeni oyuncular ile bu sayının 75 milyona ulaşacağı kaydedildi.

Çip üreticileri AMD, Intel ve Nvidia, makine üreticileri Alienware, HP, Lenovo ve diğerleri ile parça ya da aksesuar satan ASUS, EVGA, Corsair, Logitech ve MadCatz gibi şirketler için söz konusu oyun hastaları, önemsenen bir kitle oluşturuyor.

Bu oyuncular, yüksek donanım özellikleri isteyen Far Cry 3, BioShock Infinite, Crysis 3, ARMA 3, rFactor 2 ve Interstellar Marines gibi oyunlar dolayısıyla küresel pazarın 2015 yılında 32 milyar dolara ulaşmasını sağlayacak.

Şirkete göre, küresel krizin etkisiyle bir süreliğine durağanlığa geçen masaüstü oyun sektörü üreticilerinin, şimdi ultra yüksek çözünürlüklü, 120 HZ ve 3 boyut destekli ekranlar, yeni ve güçlü enerji adaptörleri, ses sistemleri, kasalar, soğutucular, yüksek hızlı hafızalar, kafa okuyucusuz hard diskler, oyun klavye ve fareleri için hazır olduğunun altı çizildi.

Araştırma şirketinin, 33 ülkedeki veriler doğrultusuna yaptığı çalışmaya göre; sadece BRIT olarak adlandırılan Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'deki oyun severler, sistemlere, aksesuarlara ve donanım yükseltmelerine bu yıl 4,7 milyar, 2015 yılında ise 7,7 milyar dolar harcayacak.

Raporda özellikle Çin'deki internet kafelerden bu konuda yoğun talep geldiği vurgulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!