Patreon nedir ve ne işe yarar? Patreon kullanımı hakkında bilgi

Güncelleme Tarihi:

Patreon nedir ve ne işe yarar Patreon kullanımı hakkında bilgi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 05:27

Patreon gibi siteler giderek günümüzde yaygınlaşmaktadır. Bu yaygınlaşmanın da bir getirisi olarak patreon kullanmak isteyen insanların sayısı giderek çoğaldı. Bundan dolayı patreon nedir ve ne işe yara gibi sorular için detaylı cevapları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Patreonun yaygınlaşması demek internet üzerinde daha çok içeriğin üretilmesi demektir. Bu yüzden de patreon giderek çok fazla kişi tarafından düzenli bir şekilde tıklanmaktadır.

 Patreon Nedir ve Ne İşe Yarar?

 Günümüzde pek çok internet içeriği üreticisi türemiştir. Doğal olarak bu üreticiler buraya vakit harcadıklarından dolayı maddi olarak bunun karşılığını istemektedirler. Patreon da bu iş için kurulmuş bir çeşit aracı sitedir. Patreon'a kayıt olmanın ardından belirli yöntemler ile linkler temin edilir. Bu linkler de video ve farklı tarzda içerik üreticileri tarafından teslim alınır. Ardından da bu link gerekli mecralarda ya da çalıştığı alanlarda takipçilerin erişmesi adına dağıtılır.

 Takipçiler de bu içerik üreticisini destekleme ve onun bu işi yapmasını teşvik etmek adına ona bir miktar bağış yapar. Bu bağış farklı miktarlarda olabilmektedir. Bağış yapan destekçi tabi ki de bu miktarı belirlemektedir.

Haberin Devamı

 Ödemeler kredi ya da banka kartı ile kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bu bağış tabi ki de gönünüllülük esasına dayanır. Fakat bazı içerik üreticileri bu işi de bir ticaret yolu haline getirmektedir. Örneğin youtube ya da dailymotion gibi video içerik mecralarında bu durumla sık sık karşılaşılmaktadır.

 Özellikle youtube'a karıl butonu gelmesi ile bu durum daha da arttı. Patreona bağış yapan destekçilere özel video üretimi yapan pek çok içerik üreticisi her daim bulunuyor. Patreon da bu destekten belirli bir yüzde alıyor. Patreon da bu sayede bu işini devam ettiriyor.

 Patreon Nasıl Kullanılır?

 Patreon'un resmi sitesinde kayıt yaptırmak mümkündür. Kayıt adresinde lite ve pro gibi kayıt olma seçenekleri de mevcuttur. Kayıt olduktan sonra her bir kullanıcıya özel linkler temin edilir. Bu linkler kişiye özel olduğundan paylaşılması gerekmektedir. Tıklayan destekleyiciler sayfa açıldığında içerik üreticisinin sayfasına giderler. Buradan ne kadar bağış yapmak istediklerini bir not ile birlikte gönderebilirler. Tabi ki de içerik üreticileri kendisine özel olan sayfayı istedikleri gibi dizayn edebilir. 

Haberin Devamı

 İçerik üreticilerini desteklemeleri halinde elde edilecek avantajlar da burada yer alabilir. Örneğin bazı içerik üreticileri patreon destekçilerine özel içeriklerine daha erken kavuşma imkanı veriyor. Destek olmanın yanı sıra bu tarz bir avantaj da tüketiciler tarafından kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!