Oyun devinden tehdit gibi açıklama

Güncelleme Tarihi:

Oyun devinden tehdit gibi açıklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 10:45

PC oyun sektörünü neredeyse tek başına elinde tutan devden, donanım üreticilerine tehdit gibi sözler...

Haberin Devamı

Valve, an itibariyle neredeyse tüm PC oyun piyasasını tek başına canlı tutan bir firma... Nitekim Valve geçtiğimiz yıllar içerisinde oyun sektörüne verdiği dikkati, PC donanımcılığına da vermiş durumda; en azından yenilikleri yakından takip ediyor ve bunu her seferinde belli ediyor.

Firma oyun işinden artık çok sıkılmış olacak ki bilgisayar oyunculuğunun ihtiyacı olan yeni ve farklı donanım sistemlerinin kendilerini tatmin etmemesi durumda, bu işe bizzat bulaşacaklarını dile getirdi. Valve'nin kurucu ortaklarından ve aynı zamanda Half Life, Portal ve de Steam oyunları satış sorumlusu olan Gabe Newell, PC donanım sektöründe yeterli bir ivme olmadığını, aynı zamanda potansiyel yeni oyuncuların dikkatini çekecek herhangi yeni bir donanımsal gelişmenin de üretilmediğine değindi.

Newell, "Eğer donanım satmamız gerekirse, bu işi de yaparız." dedi ve sözlerine şöyle devam etti; "Donanım konusunda iyi olduğumuzu iddia etmiyoruz ama PC donanım sektörünün birçok yeniliğe ihtiyacı olduğuna inanıyoruz . Eğer bu konu hakkında kimse bir şeyler yapmayacaksa, biz elimizi taşın altına koyacağız."

Peki, Valve hem yazılım, hem de donanım üreten bir firma olabilir mi? Firma Team Fortress, Half Life, Portal gibi harika oyunlara ve aynı zamanda da Steam gibi oyuncuların beğenerek takip ettiği bir oyun portalına sahip. Peki, donanım firmaları böyle bir firmanın donanım sektörüne girmesine göz yumabilir mi? İşte bütün bu soruların cevabını yakında alacağız ama şöyle bir gerçek var ki eğer Valve bu sektöre girmek isterse, onu kimse tutamayacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!