Olimpiyatçılara Pokemon Go şoku

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyatçılara Pokemon Go şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 10:03

Rio Olimpiyat Oyunları’na katılan sporcuların en büyük sorunu Brezilya’da ‘Pokemon Go’ oynayamamaları...

Haberin Devamı

Cuma günü Rio’da başlayacak olan 2016 Olimpiyat Oyunları öncesi sporcular ve basın mensuplarından oluşan ilk kafileler olimpiyat köyüne ulaşmaya başladı. Şehre ulaşan ilk grubun edindiği izlenim şehrin bu büyük organizasyona hazırlıksız yakalandığı yönünde. Olimpiyat köyü haritada “yaşanamaz” bir yer olarak gözüküyor, Rio hala Zika virüsü tehlikesiyle boğuşuyor, siyasi huzursuzluklar ve de protestolar, Olimpiyatların güvenliğiyle ilgili tedirginlik yaratmaya devam ediyor.

Ancak bunların hepsinin ötesinde dünyayı kasıp kavuran, fakat şu an sadece Amerika,  Avrupa ve Asya’da bulunan Pokémon Go oyunun henüz Brezilya’ya ulaşmamış olması sporcuların yaşadığı en büyük hayal kırıklıklarının başında geliyor.

Olimpiyatçılara Pokemon Go şoku

Haberin Devamı

Temmuz ayının başlarında Rio Belediye Başkanı Eduardo Paes Nintendo’ya  “Sevgili Nintendo, 2016 Olimpik Oyunları’nın başlamasına 23 gün kaldı, herkes gelmeye başladı, siz de artık gelmelisiniz” diye seslenerek Rio’da Pokémon Go’nun bir an önce başlatılması çağrısı  yapmıştı. Ancak bu çağrının başarıya ulaşmadığı açıkça görülüyor.

Rio’ya oyunlar için giden sporcular kendi ülkelerinde telefonlarına indirdiği ve oynamaya başladığı Pokémon Go oyununu orada da açabiliyor ancak haritada “yaşanamaz” olarak ifade edilen Olimpiyat köyünde ne bir Pokémon ne de bir Pokéstop  bulabiliyorlar. Zira oyunun temel amacı kullanıcıların bulundukları alanlarda telefonlarında bulunan GPS aracılığıyla, “yaşanabilir” noktalara önceden yerleştirilmiş Pokémonları yakalamaları ve gerektiğinde bir nevi yakıt ikmali yapabilecekleri Pokéstoplara uğramaları.

Olimpiyatlara katılacak sporcuların Pokémon Go oynama şansı yok belki ama evsahibi şehir onlar için farklı aktiviteler öngörmüş. Organizasyon dahilinde Olimpiyat komitesi oyunlara katılacak sporculara 450 bin tane prezervatif dağıtıyor, bunlardan 100 bin tanesi kadınlara özel prezervatif.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!