O da Windows 8'e karşı

Güncelleme Tarihi:

O da Windows 8e karşı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2012 12:54

Dünyada pek çok seveni olan desenli küplerle inşaat yapma oyunu Minecraft'ın yaratıcısı Markus "Notch" Persson Windows 8'e karşı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Microsoft'un yeni işletim sistemi olan Windows 8'in oyunlar için öngördüğü stratejiyi eleştiren Persson, yeni durumun oyun ekosistemini tehlikeye attığını söyledi.

BBC'de yer alan habere göre, Persson'un tepkisi ile daha önceden Windows 8'e karşı çıkan Valve ve Activision'un tepkileri benzerlik gösteriyor.

Buna rağmen, Minecraft'ın yaratıcısının ortaya koyduğu tepki Valve ile Activision tarafından öne sürülen yeni işletim sistemi yaratma fikrini tam olarak taşımıyor gibi görünüyor. Persson attığı tweetlerde yeni bir işletim sistemi yaratma fikrinden vazgeçilmesini, kendilerinin ortaya koyduğu tepki ile Windows 8'e geçmek isteyen kullanıcıların bu sisteme geçmekten vazgeçmelerinin de tercih ettiği bir yöntem olduğunu söyledi.

MINECRAFT'IN BÜYÜK BAŞARISI

Markus "Notch" Persson tarafından üretilen Minecraft, zamanla çok büyük bir başarı elde etti. Çok fazla popüler olan oyun kendi çapında bir satış rekoruna imza atmıştı. Geçtiğimiz yıl bu rekor Persson'un twitter hesabından üç milyon adet olduğunu açıklamasıyla ortaya çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!