Nvidia Physx nedir ve ne işe yarar? Nvidia Physx yapılandırması hakkında bilgi

Güncelleme Tarihi:

Nvidia Physx nedir ve ne işe yarar Nvidia Physx yapılandırması hakkında bilgi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2021 04:21

Bilgisayar teknolojileri piyasasında pek çok grafik kartı üreticisi bulunsa da, bunlar arasından özellikle bir tanesi birkaç adım önce çıkar. Piyasada Nvidia ismini duymayan kullanıcıların sayısı yok denecek kadar azdır. Nvidia oyun sektörüne de her gün yeni bir teknolojiyle katkı sağlamaya devam ediyor. Nvidia PhysX de Nvidia'nın ürettiği yeni teknolojilerden biri. Peki Nvidia PhysX nedir ve ne işe yarar? Nvidia PhysX yapılandırması nasıl yapılır? İşte bu konu hakkında tüm merak edilenler.

Haberin Devamı

Nvidia PhysX, 3 boyutlu ortamlarda nesneleri gerçekçi bir şekilde modellemeye yarayan ek bir grafik motorudur. Nvidia tabanlı olarak üretilmiş bir API'dir.

 Nvidia PhysX Nedir?

 Nvidia PhysX, bilgisayar oyunlarının daha gerçekçi bir hale getirilmesini sağlayan bir ek grafik motorudur. Örneğin bir araba yarışı oyununda lastiklerden duman çıkması, o oyunu daha gerçekçi bir hale getirir. Ya da yere düşen bir yağmur tanesinin yere çarptıktan sonra etrafa dağılması da oyunları daha gerçekçi kılar. İşte Nvidia PhysX de tüm bu grafiklerin oluşturulmasına yardımcıdır.

 Fakat zaman zaman görsel olarak bilgisayarını yoracağı için, oyunlarda FPS kaybına uğramanız da mümkün. Fakat güçlü makinalarda bu sorun ortaya çıkmıyor.

 Nvidia PhysX Ne İşe Yarar?

 Nvidia PhysX ile oynadığınız oyunlardaki hemen hemen her şey daha gerçekçi hale gelecek. Örneğin sıvıların akışı ya da bir patlamadan sonra ortaya çıkan duman gibi yüksek grafik isteyen olaylar, artık eskisine göre daha gerçekçi olarak karşımıza çıkacak.

Haberin Devamı

 Nvidia PhysX Yapılandırması Nasıl Olur?

 Yapılandırma konusunda kullanıcılar genellikle FPS düşürmemek için grafik yükünü CPU üzerine yüklemek yolunu tercih ediyor. Fakat pek çok kullanıcı da Nvidia PhysX yapılandırmalarının otomatikte kalması gerektiğini savunuyor. İnternet üzerinde kullanılan bilgisayarın gücünü göre yapılandırma özellikleri bulunuyor. Bunları incelemekte fayda var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!