Nintendo PlayStation efsanesi geri döndü!

Güncelleme Tarihi:

Nintendo PlayStation efsanesi geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 07:33

Nintendo PlayStation prototipi bir kez daha hayata döndü; üstelik bu defa daha güçlü şekilde!

Haberin Devamı

SCES-CD veya Super Disk adıyla da bilinen Nintendo PlayStation prototipi kendini bir gösterip bir kayboluyor. Son iki yılda birkaç kez haberlere giren Nintendo PlayStation, düzenli olarak elden geçiriliyor ve daha güçlü bir hale getirilmeye çalışılıyor. Cihazın son geldiği nokta ise, artık CD-ROM oyunlarını da çalıştırabilecek bir oyun konsolu olduğunu gösteriyor.
Daha önce de birkaç kez kendini gösteren Nintendo PlayStation, kompakt disk sürücüsüz olduğu için oyun çalıştıramıyordu. Ancak Super Nintento kartuşlarını çalıştırabilen cihaz, şimdi ise CD-ROM üzerinden oyun oynatabilir hale getirildi.

Peki, Nintendo PlayStation'ın bu kadar ilgi çekici olmasının sebebi ne? Aslında şimdi "Nintendo PlayStation" olarak anılan bu cihaz, bir zamanlarda Nintendo ve Sony tarafından ortak şekilde geliştirilen Super NES CD-ROM'u anıyor. Nintendo ve Sony'nin sonrasında yolları ayırmasıyla birlikte, Super NES CD-ROM satışa hiç çıkmayan bir cihaz olarak tarihteki yerini almış ve tümü ortadan kaldırılmıştı. Nintendo PlayStation'ın bu kadar değerli olması ve ilgi görmesinin sebebi de bu. Bu cihaz, şu an türünün yaşayan tek örneği.

Geldiği son hali ile artık CD-ROM'ları da oynatabilen Nintendo PlayStation, bakalım gelecekte daha ne gibi gelişmeler gösterecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: GÖZ ALICI KAPAKLI iPHONE'U GÖRDÜNÜZ MÜ?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!