NBA 2K16 dövme yüzünden davalık oldu

Güncelleme Tarihi:

NBA 2K16 dövme yüzünden davalık oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2016 09:08

Oyun dünyasının en gerçekçi basketbol oyunu serisi olarak gösterilen NBA 2K16 oyunda kullanılan dövmeler yüzünden davalık oldu. İşte detaylar…

Haberin Devamı

Spor oyunları, mümkün olduğunca gerçeğe yakın bir deneyim sunmaya çalışıyor. Sporcuların fiziksel özellikleri, yüz hatları hatta dövmelerine kadar girilen detaylar bu kez mahkemeye taşındı. NBA 2K16’da tam olarak bu detayları kullanılarak geliştirilmiş bir oyun fakat bu sefer oyunda bulunan dövmeler hakkında konu mahkemeye taşındı.

NBA 2K16 oyunu üreten 2K Sports’un ana firması Take-Two’ya, bazı ünlü oyuncuların dövmelerini tasarlayanlar tarafından dava açıldı.Solid Oak Sketches ve LLC, Take-Two’nun oyunda kullanılan çizimler için para ödemesi gerektiğini iddaa ediyor. Dövme telif hakları bulunmuyor ancak Solid Oak’un iddasına göre sanatçıları çizim, grafik ve heykel çalışmaları kanun tarafından korunmak zorunda.

NBA 2K16 dövme yüzünden davalık oldu


Başta LeBron James, Kobe Bryant, Kenyon Martin, DeAndre Jordan ve Eric Bledsoe gibi ünlü basketbol oyuncularının dövmeleri olmak üzere birçok oyuncu dövmelerinin izinsiz kullandığı savunan  Solid Oak Sketches, 2K Sports’un büyük bir tazminat miktarı ödemesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca LeBron James’in oyun kapağında yer alması ve bu dövmenin ön plana çıkması bu tazminat miktarını oldukça artıtabileceği söyleniyor.

Haberin Devamı

Bağımsız bir dövme sanatçısı kendi tasarımı için 820 bin dolar değerinde ücret isterken, diğer dövmelerin haklarını elinde bulunduran Solid Oak Sketches ise 2K Games’ten 1 milyon 115 bin dolar ücret talep ediyor.

Solid Oak Sketches, Take-Two ile 1.14 milyon dolar değerinde bir lisans anlaşması yapmaya çalıştığını ancak başarılı olunmadığınıda ekliyor.

NBA 2K16 dövme yüzünden davalık oldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!