Natal ile gamepadlere son

Güncelleme Tarihi:

Natal ile gamepadlere son
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2010 09:57

Microsoft, Natal'ı geniş bir şekilde tanıtmaya hazırlanıyor. Peki Natal neler getiriyor?

Haberin Devamı

Artık E3'ün başlamasına sayılı günler kala, gözler Microsoft'un çok beklenen Natal 'ına çevrildi. Dünya çapında 40 milyon satan Xbox 360'ın satış rakamları, Playstation 3'ün fiyatının biraz düşmesiyle ve yeni modelinin çıkmasıyla biraz azalmaya başlamıştı. İşte Microsoft, Natal ile bunu tersine çevirmeyi umuyor. Peki ne bu Natal ve oyun dünyasına ne getirecek?

Öncelikle en büyük avantajı, bir oyun kontrol cihazi gerektirmeyecek olması. Daha önceki gösterimlerde de görüldüğü üzere Natal ile her hareket serbest olacak. İnsan vücudundaki 48 iskelet noktasını algılayan Natal ile parmak uçlarınızı oynatmanız bile cihaz tarafından algılanacak.

Bir başka avantajı ise, konsol oyunlarını çocukların ya da yalnızca oyun severlerin elinden alıp bir aile veya grup eğlencesi haline getirmesi. Bu konuda Microsoft, Nintendo'dan bayağı ders almış gibi görünüyor. Basit oyun kontrolleri sayesinde, babanız, anneniz veya kız arkadaşınız Natal'a göz koyabilir, bizden söylemesi.

Haberin Devamı


Tabii ki bu teknoloji yalnızca oyun severleri ve Microsoft'u değil aynı zamanda oyun geliştiricilerini de heyecanlandırmış durumda. Birçok oyun geliştiricisi, bu teknolojiyle beraber yapacaklarını çoktan düşünmeye başlamış bile. Microsoft şimdiden Activision, Capcom, Disney, EA, Konami, MTV, Namco Bandai, Sega, Square Enix, THQ ve Ubisoft'un desteğini aldığını söylüyor. Destek veren firmalara bakıldığında, Natal ile yalnızca resim boyama oyunları oynamayacağımızı tahmin ediyoruz.

Natal ile oyun oynarken, kan ter içinde kalacağını düşünenler için ise Microsoft hem oyun kontrol cihazlarını hem de Natal'ın hareket algılayıcılarını birleştiriyor. Microsoft, bazı FPS oyunlarında yalnızca oturarak ve gamepad ile oynarken bile bazı hareketlerin algılanacağını söylüyor. Natal'ın ayrıca ses de tanıyabildiğini hatırlatmakta fayda var. Yani bir futbol oyunu oynarken oyuncu değiştirirken oyuncunun adını söylemeniz yeterli olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!