Modem arayüzü nasıl açılır? Modem arayüzüne girilemiyorsa ne yapılmalı?

Güncelleme Tarihi:

Modem arayüzü nasıl açılır Modem arayüzüne girilemiyorsa ne yapılmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2020 14:00

Bilgisayarla genel ağ arasında modemler aracılığıyla bağlantı kurulur. Wi-Fi ismi veya şifresini değiştirme gibi işlemleri için modem arayüzüne bağlanmak gerekebilir. Ancak, bazı sebeplerden ötürü bağlantı sorunu yaşanabilir. Peki, modem arayüzü nasıl açılır? "Modem arayüzüne giremiyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız, işte bilmeniz gerekenler...

Haberin Devamı

Modem arayüzüne girme işlemi, modemin markasına göre farklılık gösterir. Çünkü, her markanın kendine özel yazılımsal özellikleri olabilir. Modem arayüzünü açmak için, tarayıcının URL kısmına modeminizle uyumlu IP adresini girin. IP adresi modem in alt tarafında yer alır. Ardından gelen pencerede karşınıza, modem arayüzüne girmek için bir kullanıcı adı ve şifre isteyecek. Modeminizle uyumlu kullanıcı adı ve şifreyi girin. İşlem tamamlandığında modem arayüzüne erişmiş olacaksınız.

Modem arayüzüne giremiyorum ne yapmalıyım?

Modem arayüzüne giremiyorsanız, bunun için bazı çözümler mevcut. İlk olarak, eski model modemler web tarayıcısı ile uyumlu çalışmıyor olabilir. Bu yüzden web tarayıcınızı güncelleyin ya da farklı bir tarayıcıdan bağlanmayı deneyin. Doğru IP adresi girilmediği zaman da arayüze ulaşamayabilirsiniz. Bu yüzden tarayıcıya doğru IP adresini girip girmediğinizi kontrol edin. Tüm bu yöntemlere rağmen sorun çözülmediyse modemi resetleyin. Çünkü, güvenlik duvarı arayüze girişi engelliyor olabilir. Tabii, bunu yaparken modem şifresini ve kullanıcı adının silineceğini bilmenizde fayda var.

 

 

BAKMADAN GEÇME!